Pratite nas

Zdravlje i ljepota

RIJEŠITE SE CELULITA! Napravite sok koji čisti organizam! (RECEPT)

Published

on

Celulit je sloj masti koje se nalaze ispod kože. To ne bi bilo tako strašno da je on nevidljiv. Problem je u tome što su ove naslage nepravilno raspoređene ispod kože i što se celulit ispoljava u vidu kvržica koje nimalo lIJepo ne izgledaju. Najčešće ih upoređuju sa izgledom pomorandžine kore

Ako želite da riješite ovaj problem, ili da ga makar prikrijete, preporučujemo da napravite ovaj prirodan sok koji može da razbije naslage celulita.
Potrebni su vam aronija i cvekla.

Aronija, pored svega, ublažava glavobolju i migrenu, snižava povišen krvni pritisak, povoljno djeluje na želudac i crijeva, zaustavlja proliv, popravlja imunitet organizma, sprječava razvoj virusnih i bakterijskih infekcija.

Zdravstvene prednosti cvekle su poznate od davnina, tako da nema razloga da ne isprobate recept za ovu moćnu kombinaciju.

POTREBNI SASTOJCI: 2 kašike soka od aronije, 0,5 dl soka od cvekle , 0,5 dl kisele vode

Sve sastojke pomiješati i piti sok. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

BOL U KOSTIMA: Izbacite višak soli iz organizma u roku od tri dana (Recept)

Published

on

Genadij Petrovič Malahov je ruski stručnjak narodne medicine, smatra da zbog nakupljenih kalcifikata soli koje naše tijelo nije izbacilo nas bole zglobovi, kako to da rešimo?

On tvrdi da trebamo da izbacimo višak soli iz organizma, a recept za to je veoma jednostavan. Trebalo bi provesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče prokuhajte 3 dl vode i stavite 5 g lovorovog lista i to sve kuhati 5 minuta, zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana. Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana terapije se može ponoviti.

SAVJET PUS: Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja terapije sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i vidjećete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite terapiju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending