Pratite nas

Poznati

Rizo Hamidović u svom stilu: MOŽDA STAVIM SILIKONE NA STRAŽNICU I KUKOVE

Published

on

Legendarni Rizo Hamidović, kojeg od milja zovu Tajo medijski se rijetko eksponira. Priprema nove pjesme sa Samirom Zavlanom i Zlatkom Sijerićem. Nastupa na scadbenim veseljima, gdje mu nema ravbnog. Promijenio je imidž; zapustio je bradu I održava je po uzoru na Šon Konerija.

“Svi mi kažu da mi lčijepo stoji, pa rekoh hajde da i ja njegujem taj neki mačo imidž. Red je da se I ja malo dotjeram. Vidite da se i muškarci danas farbaju. Uzimaju nekakve vitamine da izgledaju svježije, a ja ako se odlučim da dalje dotjerivanje – možda stavim silikone malo na kukove i stražnjicu – kaže Rizo, te rkirva da fabra kosu.

“Prvi put me ofarbao u Frankfurtu onaj prevarant Malovčić. Izašao ja iz rata u Sarajevu, došao u Frankfurt, sreo se s njim i on meni reče: “Tajo trebao bi se malo ofarbati!”. Kupi neku farbu, donese je i ofarbaše me Hanka Paldum i Hanka, supruga rahmetli Mehe Puzića. I tako se farbam do danas. Ali me sramota kada vidim neke kolege danas koji se frabaju, ali farbom od četiri marke, a moja kosta u Njujorku 120 dolara. Pa kada se oznoje sve im farba sa kose curi po licu, pa ih ne možeš prepoznati. – kazuje u svome stilu Rizo. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending