Pratite nas

Sudbine

Rodila je djecu, dočekala unuke, a danas joj niko vrata ne otvara: SVI SU MI OKRENULI LEĐA

Published

on

Iako je prema svima u porodici bila oslonac i podrška, jednoj ženi koja je godinama bdjelaa nad oboljelim mužem, u jednom trenutku svi su okrenuli leđa.
Razočarana i nemoćna da bilo šta promijeni, obratila se za pomoć Mevludinu Duvančiću. Evo šta joj on savjetuje:

Poštovani Melvudine,

„Imam 61 godinu. Muž mi je umro prije šest godina, a bio je godinama psihički bolesnik. Imam kćerku i sina. Kćerka se razvela odmah poslije rođenja unuke. Pomagala sam joj oko svih problema, mada ona ne misli tako.

Sad ona vrlo malo sa mnom komunicira, tu i tamo kakva kratka poruka. Tako isto i unuka.

Sa sinom sam u nešto boljim odnosima, ali ni on ni snaha baš nemaju vremena. Unučice od sina viđam vrlo malo. Željela sam više vremena da provodim s njima, ali sam pristala na takvo druženje da se snaha i sin ne bi svađali.

Najviše što želim u životu je da moja djeca budu dobro. Sad živim s majkom kao podstanar. Ni sestre ne dolaze kod mene, s majkom se čuju telefonom, a svu brigu o mami prepustile su meni“.

Odgovor:
Draga gospođo, najbliži su vam okrenuli leđa, pa čak i sestre, bez obzira na to što se brinete o majci. Vidim da ste korektni, ali svi mi griješimo, pa tako i vi. Niste se postavljali borbeno, bili ste na usluzi svima koji su vam trebali.

Sad kad svi žive bolje, više im niste bitni. Kćerka je uvijek bila pomalo posesivna, a vidim da ste vi do sada imali velike probleme u životu i da ste puno propatili. Sad treba da mislite samo na sebe.

Ne zovite djecu prvi i ne molite ih. Vidim da vam nedostaju, ali vama je sad velika briga majka. Vidim da će s vremenom sve doći na svoje mjesto. Probajte se što više da odmarate, opustite se i čuvajte zdravlje. (Naj portal)

Imunitet i zdravlje su vam oslabljeni, uzimajte vitamine. Zapamtite da ste sad sami sebi najpotrebniji. U naredne četiri godine ostvarićete sve svoje želje.(Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending