Pratite nas

Sudbine

Romantičari: ZAŠTO JE ALMIR JAKUPOVIĆ ODVEO ANELU VATRAČ U PEĆINU?

Published

on

Korona je mnogima pokvarila planove za zaruke, ali je i rezultirala brojnim kreativnim idejama.

Uprkos haotičnom vremenu, mnogi muškarci nisu odustali od svojih zacrtanih ciljeva i odlučili su zaprositi svoje ljepše polovice, a o tome da prosidbe mogu biti neobične i lijepe, svjedoči i primjer iz Sanskog Mosta.

Sanjanin Almir Jakupović odlučio se da izabranicu svoga srca Anelu Vatrač zaprosi, ni manje ni više, nego u Hrustovačkoj pećini.

Ovom romantičnom trenutku prisustvovali su članovi Kluba ekstremnih sportova “Condor”, čiji je Almir dugogodišnji član, pa je tako uz aplauze i lijepe želje, u čarobnom ambijentu hrustovačke ljepotice, stavio prsten na ruku izabranice svoga srca.

“Odlučio sam da ovako pokušam osvojiti srce moje drage, jer oboje smo zaljubljenici u adrenalinske sportove i neobična mjesta, a Hrustovačka pećina to svakako jeste. Na neki način, željeli smo i promovisati ovo prirodno blago koje posjedujemo, ali ga možda ne cijenimo dovoljno”, rekao je za “Nezavisne” Jakupović.
Hrustovačka pećina je jedan od turističkih dragulja općine Sanski Most, a krase je stalaktiti i stalagmiti izvajani tajnovitom rukom prirode i svakog posjetioca ostavljaju bez daha.

Pećina u selu Hrustovu, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, proglašena je spomenikom prirode i pod zaštitom je države BoH. (Naj portal)

Nastavi čitati

Sudbine

Kad Romo počne nabrajati: UVIJEK SU MI ŽENE U PAMETI, MIJENJO SAM IH K’O OPANAK NA PETI

Published

on

Janjko Petrović Romo gazi kroz 72. godinu svoga života. Staračke dane provodi u fojničkom naselju Otigošće. Ono što ga izdvaja od ostalih ljudi jeste da svira dvadesetak instrumenata, a da ih je sve savladao samostalno, bez ičije pomoći ili školovanja,.

“Počeo sam svirati sa šest godina frulu i dvojnice dok sam čuvao ovce i samouk sam naučio nekoliko svirati nekoliko instrumenata. Kad sam otišao na odsluženje vojnog roka u Kičevu u bivšoj Jugoslaviji, tu sam imao prijatelja Živojina Nikolića koji me nakon odsluženja vojnog roka pozvao da idem kod njega u Njemačku raditi. Otišao sam 1969. godine i tamo sam svirao za naše radnike koji su se nalazili na privremenom radu u Njemačkoj. Tamo sam i oženio svoju Katicu i evo preko 50 godina smo u skladnom braku. Moglo se dobro i zaraditi od svirke, znao sam za noć sviranja dobiti 700 njemačkih maraka, prisjeća se Janjko Petrović Romo.

“Dok bi bila pauza u sviranju zabavljao sam ljude, sjećam se kako sam im nabrajao ovako – „Ja sam dijete i tako se osjetim, za ženama sam znao da puno letim, sve su lijepe, ni jedna mi ne smeta, obilazio sam ih k´o pčela, od cvijeta do cvijeta. Uvijek su mi žene u pameti, mijenjao sam ih k´o opanak na peti, kad ih vidim igraju mi, damari k´o drva na kamari. Uvijek sam bio u ćošku, nisam im nikad bio na trošku“ – nabraja Petrović.

Romo ima još nekoliko hobija; sakuplja kape (ima ih preko 200 iz raznih država), zatim olovke, upaljače, ploče i muzičke kasete. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending