Pratite nas

Kućni ljubimci

Romantična priča iz Stoca: MAZA I LUNJA PODSJEĆAJU NA PRAVU LJUBAV

Published

on

Stara izreka kaže da je čovjek čovjeku vuk, ali životinjska ljubav ne zna za granice. Nije bitno da li neko dolazi iz fine kuće, a drugi sa ulice, bitne su samo emocije i simpatija na prvi pogled.

Upravo nam ovakva romantična priča stiže iz Stoca, sa juga Bosne i Hercegovine, koja predstavlja živu verziju čuvenog Diznijevog crtaća o „Mazi i Lunji“. Dva psa, Bela i njen drugar, lokalna lutalica, postali su pravi hit na društvenim mrežama, nakon što su lokalci iz ovog mjesta fotografisali njihovu romantičnu šetnju.

Naime, Bela koja je imala ogrlicu i povodac, prošetala je ulicama ovog grada tako što ju je njen dragi vodio i to tako što je držao povodac u ustima, baš kao pravi džentlmen koji nije dao da njegova draga ima smetnji tokom zajedničke šetnje.

Fotografija zaljubljenog para je prvo završila na Tviteru, da bi nakon toga, ista fotografija bila objavljena na Fejsbuku i Instagramu. Iako je postojalo nekoliko scenarija, na kraju se oglasio i Belin vlasnik, koji je ispričao pozadinu odnosa Maze i Lunje iz Stolca.

„Skoro svaki dan pustimo Bellu da prošeta po čaršiji. Ona je vakcinisana i sterilisana, pa se ne sekiramo puno. Nakon što malo prošeta vrati se kući. Juče ju je pustila mama, ali joj nije skinula povodac. Bella je otišla svom prijatelju, inače sinu od kuje koja je kod nas na Gorici, koji je jedini iz legla ostao na ulici. Sad je jasno da su njih dvoje par. Jasno je koliko uživaju jedno u drugome. Ovo vodanje je kao da se drže za ruke. Bellu je ispratio kući. Momak joj je još uvijek na ulici.“, napisao je Demir Mahmutčehajić.

Sve je krenulo od Instagrama, gdje je Saša Mustapić objavio fotografu uz komentar

„A čovjek bi čovjeku podapeo“ (sapleo ga). Ubrzo nakon toga, slika je završila i na Tviteru, gde korisnici isto nisu štedili riječi divljenja za Mazu, odnosno, Belu i Lunju iz Stoca. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending