Pratite nas

Naj recepti

Ručak za desetku: PRSA U KAJMAKU (Recept)

Published

on

Sočna mekana pileća prsa sa prilogom od krompira. Uživajte!

POTREBNI SASTOJCI: pileća prsa 700 gr, mladi kajmak po potrebi, krompir 1 kg, vlašac po potrebi, sol po ukusu, biber po ukusu, ulje po potrebi

Pileća prsa odvojimo od kosti,i skinemo kožu.Prsa narežemo na što tanje šnite.Svaku šnitu posolimo i pobiberimo i bogato premažemo kajmakom.

Šnite piletine naredamo jednu na drugu i upakujemo u foliju za pečenje.

Krompir ogulimo i nasiječemo na četvrtine, posolimo, pospemo vlašcem, pobiberimo i prelijemo sa malo ulja i otopljenog kajmaka.

Meso i krompir pečemo u unaprijed zagrijanoj pećnici 45 min na 180 stepeni. (Naj portal)

Naj recepti

Servirajte je na bijelom tanjiru: BARBI TJESTENINA (Recept)

Published

on

Zašto ne biste napravili nešto vrlo jednostavno, a drugačije?

POTREBNI SASTOJCI: tjestenina po izboru, 250 g cvekle, 200 g feta sira, 2 pune kašike krem sira, 1 glavica bijelog luka, so, biber, vlasac, 100 ml supe od povrća. maslinovo ulje

Priprema:
1. Glavicu bijelog luka presijeći napola, neka ostane u ljusci. Svaku polovinu posolite i prelijte maslinovim uljem pa stavite da se peče na 220 stepeni 20 minuta.

2. Cveklu skuhati, prohladiti i staviti u blender. Dodajte fetu, krem sir, istisnite pečeni bijeli luk, začinite, dodajte dvije kašike maslinovog ulja i supu od povrća (od kocke). Blendajte sve dok ne dobijete kremastu roze smjesu.

3. Pomiješajte je s tjesteninom, ukrasite fetom i poslužite. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending