Pratite nas

Poznati

S pravom ga zovu „Kralj emocija“: MIRZA SELIMOVIĆ OSVAJA PJESMOM „PUSTI DA VJERUJEM“

Published

on

Pobjednik muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ Mirza Selimović obradovao je publiku novim albumom pod nazivom „Pusti da vjerujem“. Sudeći po prvim reakcijama u komentarima, mladi pjevač je i ovog puta pogodio ukus publike, a ljudi kažu da se ne zna koja je pjesma bolja.

Pjevač se potrudio i da vizuelno dočara numere, pa je za svaku pjesmu snimio visokobudžetne spotove i time još jednom pokazao koliko brine o svakom detalju kada je njegova karijera u pitanju.

Mirza već godinama nosi epitet „Kralj emocija“, a i sa novim albumom izazvao je buru reakcija kod publike koja tvdri da je on jedan od najboljih pjevača mlađe generacije.

Kada je riječ o novim pjesmama, Mirza se potrudio da očuva onaj stari pop zvuk sa kojim je počeo karijeru, ali su pjesme u potpuno modenrim aranžanima, pa će se bez sumnje dopasti slušaocima svih generacija. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending