Pratite nas

Sudbine

Sad smo jedan – jedan: KAKO SU ANTE I FLOKI JEDAN DRUGOM SPASILI ŽIVOT?

Published

on

Ante Ljubas iz Bugojna i pas njegovog komšije Floki, hrvatski ovčar, najbolji su prijatelji. Prije dvije godine Floki je Anti spasio život.

Ante je pao s kućnog balkona, odnosno šest metara visine i polomio karlicu, oštetio rebra, pluća.Floki je cijelu noć obilazio selo, lajao pred vratima i na kraju grebao vrata najbližeg susjeda i probudio ga.

Gazdu Stipicu dva puta je uznemiravao. Na kraju mu je počeo grebati za vrata, uhvatio Stipicu za ruku I bukvalno ga doveo do nepokretnog Ante.
Sudbina je htjela da je nekoliko dana Flokija udario automobil. Zahvaljujući brzoj intervenciji Ante koji je pozvao veterinarsku službu, Floki je operiran i uspješno se oporavlja.

Oni su nerazdvojni. Ante kaže da mu je Floki najbolji “pajdo”, te dodaje:

“Sada smo jedan naprema jedan. On je meni spasio život, ja sam bio uz Flopija kada mu je život visio o koncu – kaže Amnto u ragovoru sa Srećkom Stipovićem.

Pogledajte ovu neobičnu priču u kojoj su glavni akteri pas i čovjek. Rijetko viđeno da su pas i čovjek jedan drugome spasili život. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending