Pratite nas

Kućni ljubimci

Sada su najbolji prijatelji: PAS LUTALICA PREŠAO 6 KILOMETARA DA NAĐE ČOVJEKA KOJI GA HRANIO

Published

on

Ovaj mladić iz Jašija svakodnevno hrani ulične životinje. Belu je pronašao u blizini šume na periferiji grada. Pas u tom trenutku nikome nije dozvoljavao da priđe

Jedna dirljiva priča stiže iz grada Jaši na sjeveroistoku Rumunije. Pas lutalica je prešao šest kilometara kako bi pronašao čovjeka koji mu je davao hranu.

Impresioniran time, dobrodušni čovjek je usvojio ženku. Bela, kako ju je nazvao, sada je nerazdvojna od svog vlasnika, a on je obožava.

Ovaj mladić iz Jašija svakodnevno hrani ulične životinje. Belu je pronašao u blizini šume na periferiji grada. Pas u tom trenutku nikome nije dozvoljavao da priđe.

Takva je bila jer je čuvala svoje mrtvo štene, koje je najvjerovatnije udario auto. Nakon što je sahranio njeno štene, mladić je nastavio da joj donosi hranu nedjelju dana, prenosi CdM.

“Sastajali smo se svaki dan do juče, kada sam ponovo otišao da joj donesem hranu, i nisam mogao da je nađem. Tražio sam je oko dva sata u okolini, naveo je Filip Vali Petrišor.

Bele nije bilo jer ga je čekala na drugom mjestu, ispred njegove stambene zgrade.

“Prešla je šest kilometara, ne znam ni kako me je našla. Vjerovatno je pratila miris. Kad idem da hranim pse, vozim skuter, vjerovatno je pratila miris skutera. Odlični smo prijatelji, želim da je zadržim. Okupao sam je i odvešću je kod veterinara, kaže Filip Vali Petrišor.

Bela je oprana, očišćena od parazita i stalno je u blizini svog dobrotvora. Prati ga u stopu gdje god da krene. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Najbolji lijek: MAČKE ČUVAJU SRCE SVOME VLASNIKU

Published

on

Vaš ljubimac može da vam pruži mnogo više od bezuslovne ljubavi. Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali mačku.

Do ovog otkrića se došlo analizom podataka o 4.500 muškaraca i žena, starosti od 30 do 75 godina, koji su učestvovali u Nacionalnoj studiji ispitivanja zdravlja i ishrane u Oregonu.

Niko od njih nije imao kardiovaskularne bolesti na početku studije, a čak 55 odsto ih je potvrdilo da imaju mačku za kućnog ljubimca ili su je imali u nekom trenutku svog života.

U poređenju sa njima, ljudi koji nikada nisu imali mačku trpe za oko 40 odsto veći rizik od oboljevanja od srčanih bolesti. Bitno je da se istakne da su istraživači uzeli u obzir druge faktore rizika, uključujući starost, pol, rasu, krvni pritisak i pušenje, prenosi Petmagazine.rs.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending