Pratite nas

Poznati

Samo što je najavio “Sevliju”: BOŽU VREĆU NAPAO BIJELJINSKI HODŽA

Published

on

Božo Vrećo uskoro će obradovati pubiku novom pjesmom interesantnog naziva “Sevlija”, što u prevodu znači “Žena Čempres”.

– Snimili spot za moju novu kantautorsku pjesmu. Scena koju gledate je snimljena na krovu hammama @bosinstitut. Zahvalan sam! Spot gledate koncem februara! Kaftan & dimije su iz kolekcije VRECO DERVISHISAM – pohvalio se Vrećo na svom Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

I, očekivano, samo što je Vrećo objavio najavu nove pjesme, stigli su uvredljivi komentari na njegov račun.

Jedan od takvih napisao je bijeljinski hodža Jusuf Džafić koji nije štedio Vreću, te je na društvenim mrežama objavio šta misli o snimanju spota u Bonjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić.

– Nek’ svako radi šta hoće, ali ovo su vakufi, a zna se Božiji stav o homoseksualizmu – između ostalog je napisao.

Naravno, bilo je i poruka podrške.

– Ova scena. Božo, misticizam, derviš look, a katedrala u pozadini. Sarajevo i ti ste ko jedno! (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending