Pratite nas

Parapsihologija

Samo za ženske oči i pamet: PREPOZNAJTE ŽENSKAROŠA!

Published

on

Iako vam se možda čini da ste pronašle muškarca koji će vam biti odan tokom cijelog života, ovi znakovi pokazuju da se u njemu krije pravi ženskaroš.

Njemu je nezamislivo da se skrasi sa jednom ženom do kraja života, a nakon nekog vremena ćete to i same shvatiti. Kako biste izbjegle slamanje srca, savjetujemo vam da pomno pratite slijedeća tri pokazatelja, prenosi index.hr.

Mnogi su vam rekli da je ženskaroš
Već ste od nekoliko ljudi čuli da on vrlo često mijenja žene, ali niste sigurne da li im treba vjerovati. U tom slučaju pokušajte same da saznate bar približan broj djevojaka s kojima je bio.

Neprestano vas obasipa poklonima
Iako su romantični gestovi veliki plus, njegovim darivanjima ne nazire se kraj. On to čini kako bi zadobio vašu pažnju, a nakon što vas potpuno osvoji vrlo je vjerovatno da će se potpuno promijeniti i zaboraviti na poklone i džentlmenske poteze.

Predobar je da bi bio istinit
Ženskaroši su odlični glumci koji će pomno istražiti kako mogu da vas osvoje i kako treba da se ponašaju u određenim situacijama. Ako se čini iznenađujuće savršen, znajte da tu nešto ne štima. (Naj poral)

Parapsihologija

Legenda o čuvarima Londonskog tornja: KADA GAVRANI ODLETE, PADA KRALJEVSTVO; GAVRANICA – ČUVARICA JE NESTALA!

Published

on

U poplavi neobičnih vijesti, ova koja ima veze sa sujevjerjem, na izvjestan način je šokirala Engleze. Naime, nestala je “kraljica” među gavranima-čuvarima Londonskog tornja po imenu Merlina. Pretpostavlja se da je uginula, ali šta ako ima istine u legend o

Uočeno je da se Merlina, koja se pridružila jatu čuvara Londonskog tornja 2007. godine, ne vraća već nekoliko sedmica.

Legenda kaže da bi Tower of London u svakome trenutku trebalo čuvati šest gavrana, a otiđu li oni ikad sa straže, kraljevstvo će pasti. Donedavno ga je čuvalo sedam gavrana – ženki i mužjaka.

Merline već dugo nema, što, “nažalost, može značiti da je uginula”, rekao je glasnogovornik Tornja, dodajući da je ona bez sumnje bila kraljica među gavranima koji čuvaju Londonski toranj. Uprava je potvrdila da ne planira odmah tražiti zamjenu za Merlinu.

Christopher Skaife, koji je zadužen za brigu o gavranima Londonskog tornja, neko će vrijeme žaliti za Merlinom prije nego što u jato dovede novu pticu, pišu lokalni mediji.

“Znam da je mnoge ova vijest rastužila. Ali niko nije žalosniji od mene pa ću nekoliko dana biti odsutan – napisao je Skaife na društvenim mrežama.

Vjeruje se da je Charles II. (1630. – 1685.) donio dekret kojim je odlučeno da će Tower of London čuvati gavrani.

U prošlom vijeku, kad je u jatu ostao samo jedan gavran, Winston Čerčil je naredio da u njemu u svakome trenutku bude najmanje šest ptica.

Londonski toranj je 2018. godine pokrenuo program odgoja gavrana, nakon što je udruga Historijskih kraljevskih palača, zadužena za brigu o dijelu kraljevskih objekta, objavila da je postalo “iznimno teško” pronaći ove ptice u Velikoj Britaniji. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending