Pratite nas

Parapsihologija

Sanovnik: ŠTA ZNAČI SANJATI DA VAS PARTNER VARA ILI VI VARATE NJEGA!?

Published

on

Sigurno ste barem jednom dok ste bili u vezi s voljenom osobom sanjali da varate partnera ili da je on prevario vas. Nakon toga, zapitali ste se što ako je to istina? Što ako to nešto znači? Saznajte šta takvi i slični snovi znače:

1. Partner vas vara s bivšom/bivšim
Najčešći snovi koje ljudi imaju dok su u vezi je da ih njihov partner, odnosno partnerka vara s bivšom/vivšim, što obično znači da imate nesigurnosti. Je li to zato što se bojite napuštanja, osjećate da vas partner/ka zanemaruje ili imate loše samopoštovanje? U nekim slučajevima ti snovi mogu značiti i da se pojavila treća osoba za koju se bojite da može donijeti opasnost vašoj vezi.

2. Partner prekida s vama
Drugi najčešći san. Probuditi ćete se s užasnim osjećajem, ali ovaj san obično ima pozitivnu konotaciju. Znači da poduzimate slijjedeći korak u vezi, započinjete nešto novo i uzbudljivo, poput kupovine kuće, vjenčanja ili ste jedno drugom rekli ‘volim te’.

3. Očekivanje djeteta s partnerom
Ako ne želite dijete u bliskoj budućnosti, tada znate koliko ovaj san može biti zastrašujući. Međutim, značenje iza toga je prilično lijepo. Sanjanje o djetetu povezano je s novim idejama i kreacijama u vašem životu. Uloga partnera u snu je da vam pomogne da izgradite i još više njegujete te ‘nove ideje’.

4. Svađanje
Ako sanjate svađu s partnerom, to obično znači da postoje neki osjećaji koje ste neko vrijeme sakrivali i koje treba izraziti. Komuniciranjem tih problema i izražavanjem svojih skrivenih osjećaja osjećat ćete se kao da je teret skinut.

5. Sanjate se*s s partnerom
Imati ovaj san može značiti da postoje neke se*sualne želje koje niste podijelili s partnerom, ali biste ih voljeli iskusiti zajedno. Ova vrsta snova također može stvoriti dublju vezu između vas dvoje.

6. Partner vam umre
Ovaj san može značiti strah od gubitka partnera ili prekida veze. To bi također moglo značiti da ste primijetili da se vaš partner promijenio i to vam stvara tjeskobu.

7. Varate ga/je s najboljim prijateljem/prijateljicom
Ovaj san ne mora nužno značiti da vas ta osoba privlači, zapravo on/ona uopće nije povezan s varanjem na romantičan način. Ovaj san obično znači da se osjećate krivim zbog zanemarivanja partnera/partnerke u određenoj situaciji.

8. Vjenčanje
Ovaj san može značiti da se jako približavate sadašnjem partneru pogotovo kad počnete razmišljati o tome da više stvari radite zajedno nego odvojeno. Ovaj san označava jaču vezu kao dvojac i vašu predanost.

9. Partner vas pokušava ubiti
Sanjati da vas neko pokušava ubiti je zastrašujuće, pogotovo kada je u pitanju vaš partner koji vas želi povrijediti. Međutim, ovaj san obično znači da se bojite nečega što pokušavate izbjeći u stvarnom životu, (Naj portal)

Parapsihologija

Legenda o čuvarima Londonskog tornja: KADA GAVRANI ODLETE, PADA KRALJEVSTVO; GAVRANICA – ČUVARICA JE NESTALA!

Published

on

U poplavi neobičnih vijesti, ova koja ima veze sa sujevjerjem, na izvjestan način je šokirala Engleze. Naime, nestala je “kraljica” među gavranima-čuvarima Londonskog tornja po imenu Merlina. Pretpostavlja se da je uginula, ali šta ako ima istine u legend o

Uočeno je da se Merlina, koja se pridružila jatu čuvara Londonskog tornja 2007. godine, ne vraća već nekoliko sedmica.

Legenda kaže da bi Tower of London u svakome trenutku trebalo čuvati šest gavrana, a otiđu li oni ikad sa straže, kraljevstvo će pasti. Donedavno ga je čuvalo sedam gavrana – ženki i mužjaka.

Merline već dugo nema, što, “nažalost, može značiti da je uginula”, rekao je glasnogovornik Tornja, dodajući da je ona bez sumnje bila kraljica među gavranima koji čuvaju Londonski toranj. Uprava je potvrdila da ne planira odmah tražiti zamjenu za Merlinu.

Christopher Skaife, koji je zadužen za brigu o gavranima Londonskog tornja, neko će vrijeme žaliti za Merlinom prije nego što u jato dovede novu pticu, pišu lokalni mediji.

“Znam da je mnoge ova vijest rastužila. Ali niko nije žalosniji od mene pa ću nekoliko dana biti odsutan – napisao je Skaife na društvenim mrežama.

Vjeruje se da je Charles II. (1630. – 1685.) donio dekret kojim je odlučeno da će Tower of London čuvati gavrani.

U prošlom vijeku, kad je u jatu ostao samo jedan gavran, Winston Čerčil je naredio da u njemu u svakome trenutku bude najmanje šest ptica.

Londonski toranj je 2018. godine pokrenuo program odgoja gavrana, nakon što je udruga Historijskih kraljevskih palača, zadužena za brigu o dijelu kraljevskih objekta, objavila da je postalo “iznimno teško” pronaći ove ptice u Velikoj Britaniji. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending