Pratite nas

Poznati

Saša Matić posjetio grob Kemala Montena: DA JE BILO SREĆE DOŠAO BI ON MENI NA KONCERT…

Published

on

Ovih dana popularni Saša Matić boravi u Sarajevu. Povod je njegov solistički koncert u dvorani „Zetra“, koji je najavio za 8. mart naredne godine. Na druženju sa novinarima je otpjevao uživo nekoliko pjesama, a ssve začinio Keminim antologijskim hitom „Sarajevo, ljubavi moja“.

Za vrijeme posjete glavnom gradu BiH, evocirao je uspomene kako je kao mladić uživao uz emisiju „Đerdan“ sarajevskog radija, dok je još živio u Drvaru

Posjetio je i mjesto gdje počiva njegov prijatelj i kolega, pokojni Kemal Monteno, kojeg je mnogo cijenio.

„Da je bilo malo sreće došao bi on meni u Zetru, a ne ja njemu na groblje – izjavio je Matić.

“Pozdrav dragom prijatelju Kemalu Montenu”, piše na cvijeću koje je Saša položio.

Podsjetimo, Kemal je preminuo 21. januara 2015. godine u 67. godini od jake upale pluća i komplikacija koje su uslijedile nakon transplantacije bubrega, a sa Sašom Matićem je bio veoma blizak.  (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending