Pratite nas

Poznati

Saša opčinjen pjevačicom od djetinjstva: NA FASADI NASLIKAO ZORICU, USKORO ĆE I U SPAVAĆOJ SOBI

Published

on

Saša Ilić iz Pinosave oduševljen je likom i djelom Zorice Brunclik još od svoje sedme godine, toliko da je čak njen portret naslikao na fasadi kuće! Kad je to uradio ubrzo je postao hit na mrežama i vijest o Sašinom potezu proširila se regionom.

„Od sedme godine. Nemam poseban razlog zašto je toliko volim, od samog početka to je nešto neobjašnjivo. Kao mali gledao sam je na TV i eto pjesma po pjesma i dan-danas ta ljubav traje. Predivna majka, predivna žena, predivna pjevačica, šta drugo da kažem.

Na ideju je doaš jedne večeri, nakon što su završili fasaduna kući. Bio je, kaže, malo pripit, a Zorica mu pred očima.

„Onako pripit, razmišljam i kažem sebi ma ide Zorica na fasadu. Nazvao sam jednog dečka koji se bavi crtanjem, dogovorili se i to je za tri dana bilo gotovo. I nije kraj ovdje, na proljeće radim isto ovako samo sa drugom slikom u dnevnoj sobi. Biće veća i još ljepša – kaže Saša. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending