Pratite nas

Poznati

Savjeti Dine Merlina: VIŠE SLUŠAJ, A MANJE PRIČAJ

Published

on

U 62. godini života Dino merlin je u sjajnoj fizičkoj kondiciji. I dalje skače na pozornici, pleše i u svakoj turneji ponudi obožavateljima i nove aranžmane starih hitova.

„Oni koji žive od stare slave, ne žive dobro, mada je Balašević govorio “treba imati staru slavu”. Znate, meni nije zanimljivo da dođem s istom playlistom u Arenu kao prije 5 godina. Mi poštujemo prije svega sebe, ne smije meni biti dosadno na bini i moram biti siguran da sam došao u najboljem izdanju – kaže slavni sarajevski umjetnik.

Na pitanje o stilu jer je na svaki koncert dolazi u zanimljivim odjevnim kombinacijama što su brojni pohvalili, a on skromno odgovara:

„S obzirom na to da volim drugačije, a kad idete drugačije, onda ste blizu provalije.
A na pitanje „Šta bi poručio 20-godišnjem sebi“ Merlin, je nekoliko sekundi zaćutao, te je nakon kraćeg razmišljanja, sa smiješkom kazao:

„Budi pametniji. Pogledaj se u ogledalo. Vidi da ti je bog dao 2 uha i jedna usta pa više slušaj, a manje pričaj.” (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending