Pratite nas

Zanimljivosti

Savjeti domaćicama: AKO ŽELITE SAVRŠENE ZAVJESE, NAKON PRANJA NAPRSKAJTE IH OVIM SREDSTVOM

Published

on

Nakon pranja u veš mašini zavjese često budu potpuno izgužvane, a što je najgore od svega, većina njih je izrađeno od materijala koji ne smije da se pegla. Čak i da možete da ih ispeglate, biće vam potrebno mnogo vremena i truda jer su zavjese često veoma dugačke.

Na sreću, može biti jednostavnije – neće vam biti potrebno peglanje, niti bilo kakvi drugi trikovi. Sve što treba da uradite je da zavjese okačite odmah nakon pranja. Dok su još mokre, prirodno će se rastegnuti pod sopstvenom težinom.

S druge strane, postoji jedan trik koji može da vam koristi ako želite da sačuvate svježinu zavjesa i spriječite taloženje prašine odmah nakon pranja: dovoljno je da zavjese naprskate lakom za kosu.

Lak za kosu će ih učiniti čvrstim i izgladiće sve neravnine. Osim toga, stvoriće sloj na zavjesama koji štiti od kontaminacije, pa će one duže vrijeme ostati svježe i čiste.

Prilikom pranja zavjesa nemojte da ih stavljate direktno u bubanj – iskoristite posebne kese za pranje veša ili običnu jastučnicu. Ova metoda ne smao što štiti od gužvanja, već štiti zavjese i od mehaničkih oštećenja tokom pranja.

Takođe, vodite računa o tome koliko kilograma veša stavljate u veš mašinu. U idealnom slučaju, trebalo bi da popunite samo polovinu raspoloživog prostora. Prilikom pranja zavjesa odaberite nisku temperaturu (poželjno najviše 30 do 40 stepeni Celzijusa) i malu brzinu. U slučaju da perete bijele zavjese, dodajte dvije kašike sode bikarbone ili soli u bubanj kako biste održali bjelinu zavjesa. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending