Pratite nas

Zanimljivosti

Savjeti domaćicama: CRNI ČAJ BOLJE ČISTI PROZORE OD LIMUNA ILI SIRĆETA

Published

on

Čišćenje prozora je posao koji, koliko god nam se ne dopadao, povremeno moramo da obavimo. A kada se priča o čišćenju, onda je tu obavezno i priča o sredstvima kojima se to radi. Kao jedno od najefikasnijih, najčešće se spominje alkoholno sirće.

Međutim, na društvenim mrežama se, sve češće, kao efikasno sredstvo pominje i crni čaj. Bar tako tvrdi gospođa Hinč, koja je autoritet u ovoj oblasti, bar što se Evrope tiče.

Kako ona objašnjava, za efikasnost crnog čaja zaslužan je njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da „razbije“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine. Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu prozora, ali to nije slučaj i sa crnim čajem.

“Ne treba vam ni sunđer, ni krpa, jer je sa čajem najbolje čistiti novinama, a nakon što ih očistite, prozore samo isperite vrućom vodom,” savjetuju pratioci gospođe Hinč koji su sastavili i temeljian vodič za čišćenje prozora, korak po korak. Čaj ne bi trebao da bude vreo, već blago ohlađen. Prije nego što počenete sa pranjem, ne zaboravite sa skinete prašinu sa prozora i ramova. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending