Pratite nas

Poznati

Sejo Kalač progovorio o svom odnosu s majkom Aleksandre Prijović, pa se dotakao i frizure: ČUVENI BEOGRADSKI FRIZER MI JE UNIŠTIO KOVRDŽE

Published

on

Prošla godina za Seju Kalača nije bila baš nešto posebna, pa bi je želio što prije zaboraviti. Zbog lažnih jarana i drugara, Sejo je često bio meta zlobnih i zavidnih ljudi, izmišljale su se razne priče o njemu, a on je sve to stojički podnosio.

Ova 2024. godina za Kalača je startala jako dobro, imao je odličan nastup u Luksemburgu, poslije toga jos jedan nastup u blizini Frankfurta, a termini su mu za sada popunjeni do maja.

Bave se mojim životom

– Svi ti termini su tu zahvaljujući mom menadžeru i divnom čovjeku Hilmi Peljti. Ja sam već odavno navikao da me “šibaju vjetrovi“ loših i zavidnih ljudi, ali kako se kaže sve je to estrada i život oko nje. Ponekad poželim da sam ostao samo muzičar, harmonikaš, pa da djelujem iz pozadine. Estrada je jednostavno kruh sa sedam kora. A, ovako si stalno na udaru znanih i neznanih, svih onih koji nemaju svoje živote, pa se bave životom Seje Kalača – rekao je Kalač za „Naj portal“ na početku razgovora.

Da li je konačno došao trenutak da izdate nove pjesme?

– Dvije pjesme su već završene kod Gorana Ratkovića Raleta u Beogradu i kod Dilvada Felića u Bihaću. To je moj tim, tim koji je uvijek dobivao, pa se nadam da će tako i biti sada i ove godine.

Svojevremeno ste snimili duet „Sunce sjalo“ s Janom, a ta ista pjesma ponovno je snimljena kao cover, kako gledate na to?

– Pa, neka svako snima što želi i kako želi. Po meni je to jako ružno da se karijera gradi na pjesmama koje su obilježile jedno vrijeme, deceniju, ili šta već. Ja ne dajem dozvolu za snimanje već autor pjesme. Ali, konkretno obrada ta pjesme mi se uopšte ne sviđa. Jana i ja smo toj pjesmi dali dušu, pečat, što niko više neće moći da ponovi. Svojevremeno sam ja tu pjesmu „debelo“ platio autoru pjesme. Jednostavno original ne treba da se dira.

Imate još snimljenih dueta?

– Da, imao sam duet sa Stojom „Tika tak“, Šemsom Suljaković „Lažu te“, a duet sa Stojom sam ponovno snimio sa Zlatom Avdić. Tada sam radio i sarađivao sa Grandom i zaista je bilo fantastično.

Koja Vam je pjesma najdraža?

– Definitivno to je pjesma „E, moj ćale“. Ima tu još nekih pjesama, ali ta je prioritet.

Osim po dobrom glasu bili ste na početku karijere poznati po izrazito kovrdžavoj kosi. Zbog čega se to izgubilo?

– Da, to je na neki način bio dio mog imidža i, odmah da razjasnim bila je to prirodno kovrdžava kosa. A, onda sam jednom otišao kod poznatog srbijanskog frizera Kapriša i tražio da mi ispegla kosu. Kako je to tada tako uradio, do danas je ostala ispeglana.

Sa kime biste danas voljeli snimiti duet?

– Iskren da budem samo s Aleksandrom Prijović. Ja tu danas divnu djevojku, odličnu pjevačicu poznajem još kada je bila dijete. Svojevremeno sam mnogo radio s njenom mamom Borkom. U ta dobra stara vremena Borka je pjevala u jednoj poznatoj diskoteci u blizini Pule i ja sam tamo gostovao. Tada smo se upoznali, a Borka je jedna divna žena, baš kao i njena kćerka danas. Poslije toga imali smo još nekoliko nastupa. Tada je Borka vodila Aleksandru sa sobom. S razlogom je Aleksandra danas najpopularnija, fino vaspitana, kulturna i s velikim poštovanjem starijih kolega.

Kako birate nove pjesme?

– Pa, to prije svega rade kompozitori. Oni se baš pravo uvuku u život pjevača, pa rade pjesme po biografiji istih. Ja nikada ne bi mogao snimiti pjesmu, a da se barem malo ili malo više ne pronalazim u njoj.

Ne smije za volan

Veoma često na Vašim FB profilima pišete riječ „trt-vrt“? Šta znači to?

– Hahaha da, da to je tako, dobro ste primjetili. To je jedna starinska riječ, znači ni tamo ni ovamo. Ja baš ne volim ljude koji su malo tamo, malo ovamo, pa ni sami ne znaju gdje su.

Imate vozačku dozvolu, a ne vozite?

– Imao sam prije par godina jedan baš gadan udes, ali moram da kažem ne mojom krivicom i, od tada imam strah ponovno sjesti za volan. Bilo je to kod Okučana, bilo je gadno prevrtanje. Ali, tu je dosta mojih prijatelja, dragih ljudi koji su uvijek tu za mene, pa sa lakoćom stižem sa tačke A na tačku B.

Bato Šišić (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending