Pratite nas

Poznati

Šemsa o pričama da je Đula njena nasljednica: BOLJE JOJ JE DA PJEVA BEKUTINE PJESME

Published

on

Godinama mnoge pjevačice žele da se nazovu nasljednicom Šemse Suljaković. No, Šemsa, s druge strane, ne vidi ni jednu pjevačicu kao takvu.

– I ne tražim da vidim, da budem iskrena. Svaka ptica pjeva svojim glasom. Nikoga nisam javno pohvalila da bi mogla biti moja nasljednica. Jedino ova mala Đula Velić koja se sada takmiči u Zvezdama Granda, dok je mala bila pjevala je identično kao ja, imala je i moju boju glasa. A, sada ima sasvim drugu boju, malo joj je glas, što bi se reklo orutavio, i po mom mišljenju najbolje joj stoji Ana Bekuta. Njene pjesme baš najbolje iznese – kaže Šemsa.

Bato Šišić

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending