Pratite nas

Poznati

Šemsa Suljaković: DANAŠNJE ZVIJEZDE TRAJU KAO ABDEST, A MOJIM UKUĆANIMA JE PR*NUO SLON NA UHO

Published

on

Legendarna Šemsa Suljasković rijetko pristaje na intervju, ali kada ona progovori to su već “filozofski biseri”. Za nju su godine, kaže, samo broj, me broji ih, ali dobro pamti da je penzionisana prije sedam godina.

O milionskim tiražima neće da se hvali, jer malo je zvijezda čije su ploče se prodavale u milionskim ciframa. Koliko su njene pjesme omiljene u narodu svjedoči činjenica da se ustalila izreka “pusti Šemsu da izginemo” jer bez njene pjesme nema ni derneka ni dobrog provoda.

“Uvijek se nasmijem koliko je naš narod duhovit i pored svih problema. Uprkos svemu, oni nastavljaju da smišljaju te smiješne rečenice. Simpatično mi je to – govori Šemsa.

Na pitanje ima li neku neostvarenu želju u životu, kaže da je nema.

“Pod broj jedan, hvala Bogu, djeca su mi zdrava. Nana se isto tako ne da, još potrči, još ide da pjeva. Šta više poželjeti? Ništa. Mašallah i neka traje. Ipak, ne očekujte neki veliki koncert u Sarajevu. Sve je bilo i prošlo. Ako se desi neka pjesma, bit će onako za moju dušu. Hit mi ne treba, imam ih koliko hoćete, napretek i za dva života. Samo bih ušla u studio da se prisjetim nekih prošlih vremena – iskrena je pjevačica.

U porodici za sada ne vidi svog nasljednika u muzici.

“Prdnuo im slon na uho, da izvinete. Svima. Jedino ako od unučadi djeca budu povukla tu muzičku crtu na nanu. Ja sam je povukla od moje nane, očeve majke – kroz smijeh nam govori.

Prokomentarisala je i današnju muzičku scenu.

“Od toliko pjevača, recimo na “Zvijezdama Granda”, odvoji se jedan ili dva i traju ko abdest. Ja pjevam pjesme koje sam snimila prije 30-40 godina i koje danas djevojčice pjevaju. To su pjesme. Te pjesme, gdje dolje mora ići titl, ne cijenim. Kako će raja sjesti, popiti, naježiti se na takav tekst. Nema od toga ništa. Čast izuzecima jer ima stvarno finih pjevača i pjevačica. Aleksandra Prijović pjeva za četiri pjevačice. Tu je i Tanja Savić, naši Emina Tufo, Amela Zuković, Nihad Alibegović… Jako volim slušati Ferida Avdića, pogotovo sevdalinke. Hanka Paldum je bez konkurencije. Više se može nabrojiti u komšiluku, ali šta možemo. Bosanci su vazda pjevali, ali nema ko da ih podrži, da ih pogura – zaključuje Šemsa na kraju razgovora. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending