Pratite nas

Zanimljivosti

Simboli sreće i prosperiteta: KOJIH 6 BILJAKA BI TREBALA IMATI SVAKA KUĆA!

Published

on

Vjeruje se da unošenjem određenih biljaka u dom, unosimo i pozitivnu energiju. Osim toga, dobro ih je imati u domu kako bi se vazduh pročistio, a odlična su i dekoracija. Prema feng šuiju ovo je 6 najboljih:

Jasmin
Njegov miris ublažava stres, donosi pozitivnu energiju i podstiče romantiku. Držite ga na prozoru okrenutog prema jugu ili sjeveroistoku. Može da ukloni toksine iz vazduha, a preporučuje se da se drži u prostoru u kojem provodimo najviše vremena.

Bambus
Koristi se u Aziji dugi niz godina jer je simbol sreće i prosperiteta. Po Feng šuiju njegov vertikalni oblik predstavlja drveni element koji utiče na tjelesnu aktivnost, životnu energiju i vitalnost.

Orhideja
Prema feng šuiju vjeruje se da orhideje povećavaju protok pozitivne energije. Ovo dugotrajno cvijeće dolazi u raznim veličinama i oblicima sa prijatnim mirisom koji poboljšava raspoloženje i umiruje um. Noću oslobađa kiseonik stoga je idealno držati je u spavaćoj sobi.

Žalfija
Uklanja negativne emocije poput ljutnje i straha i podstiče pozitivan protok energije.

Zlatna puzavica
Naziv ove biljke je Epipremnum aureum. Vjeruje se da je odgovorna za protok dobre energije u domu, ali i da domu u koji se unese donosi sreću i blagostanje.

Biljka novca
Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lijepa, zelena biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po vjerovanju donosi novac je krasula. Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… to su sve nazivi za biljku Crassula Ovate. Ona potiče iz Južne Afrike, a naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

Zanimljivosti

Zavrtit će vam se u glavi: KOLIKO DANA U GODINI ŽENA PROVEDE PRED ORMAROM, JER NEMA ŠTA OBUĆI!

Published

on

Mislite da je lako donijeti odluku da li je pametnije obući pantalone ili suknju? Zaposleni nikada ne zna kakvo će biti grijanje tog dana na poslu, pa mora da se oblači slojevito.

Ukoliko žena “promaši” boje pa sklopi roze košuljuju sa bordo džemperom – koleginice će je ogovarati!

U prosjeku, žena provede četiri mkeseca razmišljajući o tome šta da obuče za odlazak na posao, oktiva jedna studija. To je 14 minuta dnevno, što je ekvivalentno dva i po dana u godini tokom prosječnog radnog vijeka.

Više od jedne trećine je reklo da je pod pritiskom kako da se obuče za posao, a 76% je priznalo da im je teško da odluče šta je prikladno, a šta ne.
Jedini spas za ovaj problem je da veče prije odlaska na posao pogledate šta kaže vremenska prognoza i da unaprijed na stolicu pripremite garderobu za sutrašnji dan. (Naj portal/ Foto: Depozitfoto)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending