Pratite nas

Kućni ljubimci

Simpatičan prizor s Jadrana: NJIH DVOJICA ZAJEDNO SKAČU U MORE (Video)

Published

on

Vlasnici pasa dijele se u dvije grupe: oni koji vole kad im čupavci plivaju s njima i oni kojima to nije drago.

U toj zadnjoj grupi su oni koje njihovi psi pokušavaju silom izvući iz mora, izgrebu ih, napiju se morske vode, povrate na putu do doma, a onda vlasnici moraju ispirati sol iz njihovog krzna.

No, svejedno, mnogima je drago kad im psi uživaju u moru. Ima onih među njima koji će rado skakati, drugi više vole plivanje, a ima i onih kojima ronjenje nije mrsko.

U prvoj grupi je junak sa snimka objavljenog na TikToku. Ne zna se gdje je tačno nastao, ali objavljen je na profilu u čijem opisu stoji ‘Dalmatinka‘, a uz to je muzička pozadina pjesma ‘Dalmatinac ‘ Mladena Grdovića, pa bi se moglo zaključiti da je riječ o nekom dijelu obale u tom dijelu Hrvatske.

Na snimku vidimo vlasnika i psa. Čovjek želi skočiti, a pas gurka njušku prema njemu. Čovjek ga pokušava odvratiti od toga, dok sam posmatra gdje da skoči, a onda, na kraju, kad odluči da je vrijeme, on i pas zajedno ulijeću u more.

Snimak je do sada pogledan više od pola miliona puta. (Naj portal)

@ticktock.com23

#pametanpas #jadranskomore #jadranskomore🐬🐬😍☀️🐚

♬ Dalmatinac – Mladen Grdović

Kućni ljubimci

Najbolji lijek: MAČKE ČUVAJU SRCE SVOME VLASNIKU

Published

on

Vaš ljubimac može da vam pruži mnogo više od bezuslovne ljubavi. Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali mačku.

Do ovog otkrića se došlo analizom podataka o 4.500 muškaraca i žena, starosti od 30 do 75 godina, koji su učestvovali u Nacionalnoj studiji ispitivanja zdravlja i ishrane u Oregonu.

Niko od njih nije imao kardiovaskularne bolesti na početku studije, a čak 55 odsto ih je potvrdilo da imaju mačku za kućnog ljubimca ili su je imali u nekom trenutku svog života.

U poređenju sa njima, ljudi koji nikada nisu imali mačku trpe za oko 40 odsto veći rizik od oboljevanja od srčanih bolesti. Bitno je da se istakne da su istraživači uzeli u obzir druge faktore rizika, uključujući starost, pol, rasu, krvni pritisak i pušenje, prenosi Petmagazine.rs.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending