Pratite nas

Zanimljivosti

Sjajajn trik: ZALJEVAJTE BILJKE RASTVOROM MLIJEKA I VODE

Published

on

Kiša ili prekomjerno zalivanje prijete da unište rasad koji ste posadili ovog proljeća ili bar oslabi biljke. Baš zato je neophodno poboljšati im „imunitet“ i ojačati ih, a to je, prema riječima iskusnih baštovana, najbolje uraditi mlijekom.

Ova namirnica koju svi imamo u frižideru odlična je za zaštitu, ali i đubrenje povrtarskih vrsta i cvijeća. Mlijeko sadrži kalijum, kalcijum, sumpor, fosfor, magnezijum, bakar, mangan, gvožđe i druge elemente koji će biljkama osigurati optimalan rast i zaštiti ih od bolesti, štetočina i insekata.

U ovom periodu, biljke su podložne pojavi gljivica, a rastvor od mlijeka je odlično sredstvo za prevenciju koji djeluje tako što stvara zaštitni sloj. Sasvim je dovoljno razloga da napravite ovaj rastvor i pomognete cvijeću da cvjeta raskošnije tokom lketa.

Evo kako se pravi:
Najbolje je koristiti svježe, a ne dugotrajno mlijeko. Sve što je potrebno je da pomiješate mleko i vodu u razmjeri 1: 3.Ovim rastvorom poprskajte biljke ili cvijeće, a najbolje bi bilo to učiniti u večernjim satima. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Zašto je dobro imati ove 3 biljke u stanovima: ORHIDEJA DONOSI LJUBAV, BAMBUS STABILNOST, ZLATNI BRŠLJAN POZITIVNU ATMOSFERU

Zanimljivosti

Prilike za samostalne poslove: AKO STE DOBILI OTKAZ, EVO 4 PREDUZETNIČKE IDEJE ZA BIZNIS

Published

on

Nedavno ste ostali bez adekvatnog posla, a formalnim obrazovanjem niste zadvoljni? Ne brinite, društvene norme, tuđa očekivanja i nametnute osuđujuće floskule okoline nisu uvijek ispravna načela, te osluškujte osjećanja, skrivene talente i kreativnost koja čuči kod svakog od nas.

Iako vam u ovom trenutku sve djeluje kao bezizlazna situacija, možda su se negativne vibracije dogodile kako bi vas uputile na ispravnu lokaciju. Frilens poslovi, preduzetništvo i kreativna zanimanja su danas postala veoma prihvatljiva, a ukoliko napravite detaljan biznis plan i uključite malo maštovitosti, možete napraviti zavidnu karijeru i zarađivati u manje kapitalističkom okviru. Mi vam donosimo nekoliko ideja, koje će vas inspirisati:

1.Youtube kanal i profesionalna Instagram platorma
Ukoliko ste komunikativni, spretni u plasiranju proizvoda koji sami kreirate, obavezno pokrenite svoj prozor u svijet. Možete govoriti o sopstvenim iskustvima, majčinstvu, uređenju prostora, putovanjima, kuhanju, izradi nakita, pletenju, etnologiji, istoriji, ljubavi, sve što je u domenu prihvatljivog. Lični pečat je ono što će vas izdvojiti u masi, a osjećaj za estetiku će privući mnogobrojne konzumente virtuelnog svijeta.

2. Online prodavnica
Ako ste kolekcionar vintidž garederobe ili samo čuvate uspomene na neka idiličnija vremena, to možete unovčiti, jer su predimenzionirani krojevi i sakoi naših baka mogu plasirati kupcima na društvenim mrežama, sa upečatljivim logom i imenom prodavnice, na primjer (Lord simple style).

3. Čuvanje kućnih ljubimaca
Svjedočimo činjenici da svaka druga porodica ima barem jednu životinju, koja je primorana da tokom odmora, poslovnih putovanja i kriznih situacija bude ostavljena u specijalnim hotelima, gdje ne dobijaju dovoljno pažnje, te su čuvari plemenitih šapa u današnje vrijeme veoma prihvaćeni, a i dobro plaćeni. Napravite svoju stranicu na Fejsbuku i oglašavajte se.

4. Radionice za mlade
Ukoliko imate strpljenja, znate da prenesete znanje i iskustva, sve svoje tajne iz oblasti turizma, ekonomije, novinarstva, sporta, geografije, pčelarstva, grnčarstva, poljoprivrede, možete podariti mladima, nekoliko puta mjesečno, a vaš ubrzan kurs uz uložen trud će dostići zapažene uspjehe. (Naj portal/ FOTO: SHUTTERSTOCK)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending