Pratite nas

Naj recepti

Sjajan obrok: PIRE KORPICE SA MESOM I POVRĆEM (Recept)

Published

on

Ovo specijalno jelo je prvi put napravljeno 10.04.2013. u simpatičnoj ljubičastoj kuhinji, u gradu Beogradu. Domaćica/kuharica nije znala šta će za ručak, iz razloga što nema mnogo ni količinski ni primamljivih sastojaka, te joj je palo na pamet da i ono što ima, bude napravljeno na poseban način.

POTREBNI SASTOJCI: kesica pire krompira, brašno po potrebi, prezle po potrebi, jaje 1 kom, nljeveno meso 200 gr, mrkva 2 kom, čehna bijelog luka, smrznuto povrće po želji, biber po želji, kari po želji, supena kašika pavlake, vegeta

Skuhati pire krompir iz kesice, kao po uputstvu sa kutije. Nakon što se skuha, dodavati brašno i miješati dok smjesa ne postane pogodna za oblikovanje (malo čvrstija, da biste mogli da pravite korpice)

Staviti smjesu da se ohladi i nakon toga formirajte korpice. Najbolje je da od tijesta pravite loptice koje ćete po sredini prstima pritiskati, dok ne dobijete željenu formu. Tako oblikovane korpice umočite u razmučeno jaje, a zatim u prezle.

U tavu sipajte ulje i kada se zagrije stavite korpice. One bi trebalo da budu samo spolja pržene, da bi bile čvrstije. Korpice izvadite i stavite na kuhinjski papir da upije ulje.

U šerpicu sipati malo ulja i narendane (ili nasjeckane) mrkve. Kada se malo proprže, dodati nasjeckani bijeli luk i pržiti uz miješanje. Kada mrkve odmeknu, dodati mješavinu povrća.

Nakon što se masa sjedini i malo isprži, u sve to dodati meso i začine (svakako količinu začina i vrstu dodajte po želji) miješajte i kada meso i povrće bude spremno, pomjerite sa platn i dodajte supenu kašiku pavlake, da sjedini masu. U korpice, u zavisnosti od veličine, kašičicom stavljajte fil i na vrhu malo pavlake i peršuna.

Isjeckajte nekoliko listova zelene salate, na to stavite dvije korpice i servirajte. Prijatno. (Naj portal)

Naj recepti

Servirajte je na bijelom tanjiru: BARBI TJESTENINA (Recept)

Published

on

Zašto ne biste napravili nešto vrlo jednostavno, a drugačije?

POTREBNI SASTOJCI: tjestenina po izboru, 250 g cvekle, 200 g feta sira, 2 pune kašike krem sira, 1 glavica bijelog luka, so, biber, vlasac, 100 ml supe od povrća. maslinovo ulje

Priprema:
1. Glavicu bijelog luka presijeći napola, neka ostane u ljusci. Svaku polovinu posolite i prelijte maslinovim uljem pa stavite da se peče na 220 stepeni 20 minuta.

2. Cveklu skuhati, prohladiti i staviti u blender. Dodajte fetu, krem sir, istisnite pečeni bijeli luk, začinite, dodajte dvije kašike maslinovog ulja i supu od povrća (od kocke). Blendajte sve dok ne dobijete kremastu roze smjesu.

3. Pomiješajte je s tjesteninom, ukrasite fetom i poslužite. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending