Pratite nas

Poznati

Sjećanja Miroslava Ilića: OVO JE KOŠULJA KOJU JE SLAVUJU POKLONIO ĐOLE BALAŠEVIĆ

Published

on

Miroslav Ilić bio je veliki prijatelj sa pokojnim Đorđom Balaševićem. Pjevač je ispričao anegdotu sa svog koncerta u beogradskoj Areni, kada mu je gost bio legendarni Panonski mornar Đorđe Balašević.

Bilo je to na njegov rođendan, kada mu je Đole poklonio košulju, jer nije imao poklon.

“Miroslave, ništa ti nisam kupio za rođendan… i otkopča čovjek košulju i mrtav hladan kaže: “Izvol'te”, i to stoji u mojoj kući kao amajlija. Ovo je jako stara košulja, vrlo rijetko je oblačim. Želim da što duže traje, ovo mi je poklon od mog Đoleta Balaševića – ispričao je Miroslav u emisiji posvećenoj Panonskom mornaru na RTS-u, te je objasniko kako ga je Đole do zadnjeg držao u neizvjesnosti:

“Imao sam ogromnu želju da mi bude gost te večeri na koncertu u beogradskoj Areni. Prvo, što sam bio prvi narodnjak koji je pravio koncert u Areni. A osim toga, moja publika obožava Đoleta Balaševića. I on to nije mogao da vjeruje. I onda me je stalno držao na kratkom kanapu. Ja sam došao u Arenu, ne znajući da li će doći ili ne. I da nije došao, moj odnos prema njemu se nikako ne bi promijenio – rekao je Miroslav i dodao da je Đole bio mnogo, mnogo više od samo gosta na koncertu.

“I ja se već spremam za koncert, pertlam cipele, i čujem njega: “Da nisam ja okasnio možda?” – prisjetio se slavuj nezaborvnih trenutaka sa legendarnim Balaševićem. (Naj portal)

Poznati

Ko je Sarajka koja je Boru Ćorbu napravila volom: ON JOJ JE ISPJEVAO PJESMU “OSTANI ĐUBRE DO KRAJA”

Published

on

Neke od najljepših balada i pjesama velikih muzičkih Ex Yu zvijezda, sigurno su jedne od onih koje najčešće slušate u satima nostalgije i sjećanja na neke davne prošle dane i nesretne ljubavi. Ono što je vjerovatno svima vama koji patite uz pomenute pjesme malo poznato su istinite teške ljubavne priče koje su podstakle autore tekstova da svu svoju emociju pretoče u stihove.

Riblja Čorba i “Ostani đubre do kraja”, pjesma koju je Bora napisao sa posvetom jednoj od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, Biljana Nevajda Šević.

Njih dvoje su u ljubavi uživali nekih šest mjeseci, a onda je Biljana jednog dana pozvala frontmena “Riblje Čorbe” da se oproste, jer je odlučila da nastavi svoj život u Sarajevu.

Istinski emotivno povrijeđen, roker je za šankom u kafiću gdje su se pozdravili napisao pjesmu koja je i danas jedna od najpoznatijih ove grupe.
I za drugu veliku pjesmu “Dva dinara druže” inspiraciju je pronašao u njoj, koja ga je kako stihovi kažu “opet napravila volom”. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending