Pratite nas

Poznati

Sjećate li se Anice Milenković: DANAS NA FLORIDI BRIŠEM ZADNJICE BABAMA I PJEVAM

Published

on

Anica Milenković pJevačica koju starije generacije pamte iz devedesetih, kada je kao još djevojčurak pjevala pjesmu “Na lančiću ime tvoje”. Bila je nova zvijezda “Južnog vetra”. Međutim, točal sudbine je odveo na drugu stranu.

Ona danas živi i radi na Floridi. Razvedena je, brine o sinu i kćerki iz neuspješnog braka. Ona je otvorila dušu, te ispričala ispričala kojim je sve poslovima morala da se bavi nakon što ju je muž ostavio, biznis propao, a ona se ugojila. Posebnu pažnju su izazvali poslovi koje je obvljala tokom još jedne iznenadne nedaće – pandemije korona virusa.

“Prije korone imala sam mnogo posla, nisam stajala. Onda je uslijedio haos i, naravno, da je posla manje. Ja sam neko ko nikada ne kuka nad sudbinom. Nikada nisam imala muškarce sa parama, uvijek sam u sebe ulagala sama. Imam dvoje djece, kćerkicu Barbaru i sina Filipa, kojima sam najpotrebnija sada kada rastu – rekla je pjevačica i dodala:

“Pošto sam u Floridi, ovdje dosta ljudi ima kuće i stanove koje izdaju ljudima iz cijelog svijeta. Ja sam te kuće održavala. Plaćena sam bila za to da sređujem i čistim tuđe stanove, kuće. Održavala sam banke, tamo bila supervizor. Hvala bogu, odlična sam u tome i za istog čovjeka radim već tri godine. Kako su stala putovanja, a i moje svirke, morala sam više da zaradim za svoju djecu, pa sam počela da radim sa starim ljudima – priznala je ona.

Anica je rekla da nije lako brinuti o starijima, ali da se ona nijednog posla ne stidi jer joj treba novac zbog djece.

“Nedavno sam čuvala jednu baku koja ja, nažalost, preminula, bila je vezana za krevet. Sada čuvam njenog muža. Ta briga o starim ljudima je nešto što mene ispunjava. Ja se ne stidim, ja sam sposobna. Znam da ako sutra ne budem mogla da zarađujem pjevanjem, naći ću posao.

Ne stidim se da ispričam nekome kako se babi briše dupe, pa kako je kada počne da se guši, kada treba da je okreneš na stranu da se ne uguši. Te ljude treba presvlačiti, te ljude treba kupati, većina njih nije sposobna, stari su, bolesni. Ja sam uvijek imala da se okrenem poslu koji će mi donijeti hljeb u kuću za moju djecu. Ponosna sam na sebe što mogu svakakav posao da radim. Ja sam odrasla na selu, čuvala sam koze, ovce. Muzla sam krave. Radila sam sve što se radi na selu – rekla je pjevačica i dodala:

“Ne stidim se ovoga što sada radim, a nema ni potrebe. Mogu da preživim i stvaram, moja djeca imaju sve što im je potrebno. Nikada mi niko ništa nije dao, sve sam sebi plaćala sama.

Svi misle da je kod pjevača sve samo sjaj i glamur, da je sve markirano. Mnogi nas tako gledaju. Ima pjevača koji tako žive. Mene ne impresionira novac, vile, skup nakit, brendirana garderoba. Ja sam nosila skupe krpice, imala skupu šminku, mene to više ne ispunjava.

Rad sa starima je veoma emotivan posao. Naučila sam koliko je njima malo potrebno da budu sretni. Stisak ruke, da ih pomiluješ po kosi. Ja sam pronašla sreću. Nemam ni blizu onoga što sam imala, ali sam sada sretnija – ispričala je Anica u ispovijesti za “Republiku”, a po njenim objavama na društvenim mrežama može se zaključiti da je zadovoljna i ispunjena. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending