Pratite nas

Poznati

Sjećate li se Darka Domijana: DANAS JE ADVOKAT, ALI JE PONOSAN NA “ULICU JORGOVANA”

Published

on

Davno je bila 1974. godina, kada je i staro i mlado prigrlilo pjesmu “Ulica jorgovana”. Danas, nepunih pola vijeka, odnosno 47 godina od nastanka ovog nezaboravnog šlagera, svi se pitaju gdje je njen izvođač Darko Domijan.

On je danas advokat, gazi kroz 68. godinu, u sjajnoj je kondiciji. Pravo je upisao kada je njegova generacija bila već diplomiranjem, a diplomirao je tek u 37-oj godini života. Za tako dugo studiranje kriva je pjesma. Baš kao što je na nekin način pjesma kriva da se posveti pravu. Kao advokatu specijalnost mu je građansko pravo.

“Karijera je bila zavidna, a onda mi je tadašnji urednik Jugotona, nakon što je preslušao moje nove pjesme za LP, rekao da nešto gore u životu nije čuo. Pukao mi je film, jako me to pogodilo, u toj mjeri da sam ostavio pjevačku karijeru, otišao sam na fakultet i rekao idem diplomirati. Možda nisam trebao tako emotivno reagirati, ali ne žalim ni danas. Očito se nisam znao nositi s time, teško mi je bilo. Godinu ili dvije uopće nisam palio radio. Nisam mogao slušati dojučerašnje kolege, oni su pjevali, a ja kod kuće – otkrio je Domijan razloge svoga povlačenja sa scene.

Kad je 1974. izašla njegova „Ulica jorgovana“ nije mogao normalno prošetati gradom, ali ta ga zaustavljanja nisu smetala i nije ih izbjegavao. Nikad, kaže, nije glumio zvijezdu. Volio je ići i na plac, u mesnicu, u dućan. Prepoznavali su ga i to mu je bilo drago.

Tadašnja singlica sa pjesmom „Ulica jorgovana“ prodala se u tiražu od 100.000 primjeraka, slijedeći album “Put u raj“ s megahitom „Sedam suza“ imao je tiraž od 170.000, a „Ruže u snijegu“ prodao se u više od 250.000 primjeraka. Time je Domijan postao jedan od najtiražnijih pjevača bivše zemlje.

A onda se desio birokrata iz “Jugotona”, koji će Darka Domijana poslati u pravne vode! (Naj portal)

Nastavi čitati

Poznati

Bolje joj se “kresati”, nego pjevati: GOCI BOŽINOVSKOJ NUDE 5.000 EURA ZA NOĆ UŽIVANJA SA NJOM

Published

on

55 – godišnja Goca Božinovska koja je obznalila da postaje baka, tvrtdi da je i dalje magnet za muški svijet. Pogotovo za mađe.

Govoreći o nepristojnim porukama I ponudama koje dobija na društvenim mrežama, pjevačica se pohvalila da joj se bolje “kresati”, nego pjevati..

“Cijena koja je? Pa je l’može za 5.000? Za intimne odnose mi nude toliko, ne vjerujem da bi me šetao i vodio za taj novac. Tako ima budala svakakvih, u eurima normalno – rekla je Goca za “Kurir”.

Svi su se nakon ovih rečenica začudili i zapitali kako je to moguće, a onda je pjevačica dodala da je uglavnom muvaju mlađi momci. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending