Pratite nas

Zdravlje i ljepota

SKIDANJE TEMPERATURE: Ovo je najbolja obloga (Recept)

Published

on

Srjemuš je jedna od moćnih samoniklih biljaka koja poslije hladne i duge zime brzinom munje obnavlja tijelo i čisti organizam od glave do pete. U narodu poznat kao medvjeđi luk, ova biljka čisti organizam od toksina, ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo.

Travari kažu da je dovoljan samo gram srjemuša dnevno da podstaknete cirkulaciju, a domaćice imaju mnogo ljekovitih narodnih recepata čiji glavni sastojak je upravo medvjeđi bijeli luk.

Kako napraviti obloge za skidanje temperature?
Srjemuš se sitno isjecka ili se samelje, a potom zamiješa sa projinim brašnom i jabukovim sirćetom.
Kada se zakuha umota se u oblogu i stavi na čelo ili bolno mjesto.

To je izuzetno djelotvorno kad neko ima visoku temperaturu, upalu ili zapaljenja, srjemuš to sve izvlači kao rukom odneseno.

“Osjećete se kao potpuno novi, čak se vjeruje da nakon dugog zimskog sna medvjedi prvo u šumama potraže srjemuš kako bi se okrijepili”, rekla je Vinka Dlačić za RINU.

Osim za temperaturu i upale, u kombinaciji sa rakijom je odličan lijek za bolove u želucu. Pročišćavanje čitavog organizma. Takođe se može pomiješati sa medom, maslinovim uljem ili napraviti čaj.
Miris bijelog luka sremuš ima samo dok se jede, pa je to razlog da ne odustajete od ovog divljeg lijeka iz prirode sa kojim, kako kažu, svi bolovi prestaju kao rukom odnešeni. Raste na obroncima palnina i ima ga u planiskim područjima. Srijemuš je na oko sličan đurđevku, ali ima miris bijelog luka po kome se prepoznaje. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

SPRIJEČITE RAST DLAČICA: Napravite smjesu od ljuske oraha (RECEPT)

Published

on

Ne postoji ništa ljepše od njegovane i mekane kože, ali put do takvog rezultata nije lak. Šta više, često je i bolan, posebno kada je u pitanju depilacija.

Međutim, postoji recept uz pomoću kojeg će vam koža biti glatka, a dlačice će rasti usporeno. Tajna je u smjesi od ljuske oraha.

Ono što treba da uradite jeste da ispečete nekoliko ljuski od oraha i da ih sameljete u prah. Dobijena količina treba da odgovara jednoj supenoj kašici. Potom, taj prah pomiješajte s jednim litrom vode i ostavite da odstoji 24 sata.

Kada prođe taj period, tečnost promućkajte, uzmite vatu, potopite je u nju i premazujte dijelove tijela sa kojih želite da uklonite dlačice. Ovaj postupak bi trebalo primjenjivati 3 puta dnevno, dok ne dobijete željene rezultate.

U zavisnosti od jačine dlake, kod nekih žena će doći do drastičnog prorjeđivanja, dok će se kod nekih potpuno ukloniti.

NAPOMENA: Prije nego što se odlučite na ovu vrstu uklanjanja dlaka na telu, posavjetujte se sa svojim dermatologom, kako biste saznali da li vaš tip kože može to da podnese. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending