Pratite nas

Razglednice

Skriveni dragulj Istre: BOŽANSTVENI VODOPAD NA PAZINČICI

Published

on

Svega tri kilometra od Pazina nalazi se vodopad na Pazinčici, jedan od većih u Istri. Slap je visok 10-ak metara i pada sa stijene koja izgleda kao krov, a ispod njega je jezero. Jedna je to od najzanimljivijih prirodnih atrakcija doline Pazinčice. Ovo mjesto idealno je za kupanje, šetnju, fotografisanje.

Zarečki krov prostrana je pećina iznad koje rječica Pazinčica svojim tokom stvara vodopad i jezero od 10-ak metara dubine. Ovaj skriveni dragulj Istre sve više otkrivaju i turisti, pa su tako fotografi Pixsella u prekrasnom sunčanom danu sreli njemačku porodicu, koja je izabrala ovo jezero umkesto mora.

Zarečki krov je omiljeno mjesto za kupanje, skokove u vodu, šetnje, pecanje, vaterpolo, piknike. Tu su uređeni brojni smjerovi za sportsko penjanje različitih težina, a kuriozitet je penjački smjer Zmija koji uključuje penjanje po stropu božanstvene pećine i slovi za najteže u Hrvatskoj. (Naj portal)

Razglednice

Znate li koji je površinom najveći grad u Hrvatskoj: VEĆI JE OD PARIZA I BARCELONE, A NIJE ZAGREB

Published

on

Teritorijalno najveći hrvatski grad je Gospić koji se prostire na čak 967 kilometara kvadratnih, dok je glavni grad Hrvatske površine od 641 km kvadratnih.

U površinu Gospića nadodano je čak 50 naselja koja mu pripadaju, kao i prostor između njih, te ovaj faktor čini Gospić najvećim gradom u Hrvatskoj.

Osijek je površine od 169, a Split nešto manje od 80 km2, Pariz 105 km2, Berlin 892 km2, Madrid 604 km2, Amsterdam 219 km2, Barcelona sa 102 km2 broji 1,62 miliona stanovnika, a Gospić nešto manje od 13.000, piše portal Direktno.

Ovaj lički grad veći je i od najmanje hrvatske županije, Međimurske, koja površinom zauzima samo 729 km2. To znači da bi Gospić bio veći od Međimurske županije i kada bismo Međimurju pridodali površine Osijeka i Rijeke. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending