Pratite nas

Poznati

Slavuj iz Mostara: POSLUŠAJTE ASIMOVU IZVEDBU “SJETUJE ME MAJKA”

Published

on

Asim Brkan ke pjevačko ime koje je obilježilo sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka. Nekoliko njegovih pjesama ostale su da žive za sva vremena. Ovaj Mostarac je snimio i veliki broj sevdalinki, I na taj opus je posebno ponosan.

“Ima i mnogo pjesama za koje ljudi ne znaju da ja baštinim. Tu je i neizostavna sevdalinka naravno. Ne mogu a da ne pomenem velikog muzikologa Edina Pandura, koji je za moju izvedbu sevdalinke „Sjetuje me majka“ rekao da je čak bolja od izvedbi nekih starijih interpretatora te naše pjesme. Neke moje izvedbe su ušle i u antologiju bh. sevdalinke i na to sam izuzetno ponosan. Vehid Gunić mi je jedne prilike rekao: Umrijet ćeš Asime, umrijećemo svi, ali niko pojedine pjesme i sevdalinke ne može i neće iznijeti kao ti.

POuzmnatu sevdah pjesmu “Sjetuje me majka”, autora Joze Penave, snimio je sa Tamburaškim orkestrom RTV Sarajevo. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending