Pratite nas

Kućni ljubimci

Snimak će vas oduševiti: NEKA VODA KAPA I ZA SARAJEVSKE MAČKE

Published

on

Video snimak Behrudina Halimovića iz Sarajeva, koji je snimio jednu mačku kako pokušava da se napije vode na javnoj česmi u Ferhadiji, izazvao je oduševljenje, ali i brojne komentare žitelja glavnog grada BiH, ali i regije.

Zaista jeste snimak dirljiv. Maca pametnica! Na velikim vrućinama i za vrijeme nestašice vode, eto ona se snašla. Redovni prolaznici Ferhaduijom tvrde da je viđaju svakodnevno kako pokušava da utoli žeđ “hvatanjem kapi” iz česme.

Nakon što je vidio snimak, sarajevski omiljeni imam Muhamed Velić, podijelio ga je putem Facebooka na svom profilu, uz slijedeći komentar:

“Kako je prethodnih dana bilo jako toplo, voda na šadrvanu ispred Ferhadije je ostavljena da teče. “Treba uvijek ostaviti da jedna česma kapa i pomalo curi da se životinje mogu napiti. To je naša deviza, biti na usluzi svima. Allah (Bog) da bude zadovoljan!”, napisao je Velić. (Naj portal)

http://

PROČITAJTE I OVO:

I do se dašava: ZAŠTO JE EFENDIJA VELIĆ ZAKLJUČAO VJERNIKA U SARAJEVSKOJ DŽAMIJI PUNA TRI SATA?

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending