Pratite nas

Poznati

ZAŠTO ŠAKO POLUMENTA NE GOVORI SA DAROM BUBAMAROM: Poslije dueta i hita “Lažne ljubavi” buknula svađa

Published

on

Prije petnaestak godina, kada je Dara Bubamara imala više prirodnog na sebi, snimila je sa Šakom Polumentom duet “Lažne ljubavi”. Tada su njih dvoje bili u odličnim odnosima.

A onda je sve puklo, baš kao um pjesmi u kojoj se kaže “…jer duša mi je ranjena Od tebe! Od svega umorna…” Niti se čuju telefonom, a kada se sretnu na aerodromu ili u TV studijima jedno od drugog okreću glavu.

“Sve je puklo kada je Dara Bubamara angažovala obezbjeđenje. NI meni ne dozvoljavaju da je pozdravim. Dara sebi umislila da je velika zvijezda. Od čega ih čuvaju? – kaže Šako, koji je pjevačicu prekrižio za sva vremena.

Kap je prelila čašu kada ga Dara nije pozvala na njen solistički koncert u Beogradu.

“Nije me zvala jer se plaši moje popularnosti. Ja bih kao gost postigao jaču atmosferu, dobio jači aplauz i jaču podršku publike nego Dara, koja pravi koncert”.– siguran je Šako. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending