Pratite nas

Naj recepti

Sočan i ukusan ručak: AROMATIČNI BATAČIĆI (RECEPT)

Published

on

Većina ljudi voli piletinu, a pileći bataci posljednjih godina spremaju se na bezbroj načina, najvažnije je da ne budu suhi i žilavi. Zato piletinu, pogotovo ako je pečete na roštilju ili u rerni, treba da ostavite da odstoji u aromatičnoj marinadi. I marinadu možete spremiti na mnogo načina, mi vam predlažemo jednu koja je jednostavna i ekonomična.

POTREBNI SASTOJCI: 1,5 kg pilećih bataka, 500 g krompira, 2 mrkve, 1 grana ruzmarina, 1 limun, 2 čehne bijelog luka, maslinovo ulje, so, mješavina bibera

Za marinadu pomiješajte dvije kašike ulja, sok od limuna, usitnjen bijeli luk, so, biber i ruzmarin. Nožem zasijecite kožicu svakog bataka i odvojte je od mesa koliko možete kako biste napravili džep koji ćete napuniti marinadom. Kada napunite sve batake, ostatkom marinade ih prelijte, poklopite i ostavite da stoje 30 minuta.

Krompir i mrkvu isijecite na kolutove i poredajte u nauljenu posudu za pečenje. Preko rasporedite batake, pokrijte folijom, stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta. Skinite foliju i vratite na još 5‒10 minuta u rernu kako bi meso dobilo zlatnu boju. (Naj portal)

Naj recepti

Savršen ukus: PEČENI BATACI (RECEPT)

Published

on

Da vam uvijek uspiju i budu fine boje okolo a iznutra sigurno pečeni ispratite slijedeće savjete

POTREBNI SASTOJCI: 5 pilećih bataka, 3 jaja, 200 gr. brašna, 300 gr. prezli, so, ulje

Meso operite hladnom vodom, skinite mu kožicu pa napravite manji rez po sredini svakog bataka.

Ovo obavezno uradite ako su komadi veći, tako će toplota brže prodrijeti do unutrašnjosti bataka i biće sigurno pečeni. Svaki obrišite salvetom da ne budu mokri.

Dobro ih posolite pa umutite jaja koja takođe treba malo posoliti. Stavite da u tavi dosta ulja, oko 500 ml. da se zagrijava.

Uvaljajte batak u brašno, jaja, opet u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pržite ih na srednjoj temperaturi oko dvadeset minuta uz okretanje da bi se ravnomjerno ispekli. (Ako su veći trebaće im i duže vremena).

Tokom pečenja je dobro ih polivati vrelim uljem u kojem se peku da bi proces
bio brži. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending