Pratite nas

Naj recepti

Sočni, mirisni, jeftini: MAFINI OD MANDARINA (RECEPT)

Published

on

Za ovaj recept vam neće biti potrebno više od pola sata, a uživaćete u magiji ukusa

Mandarine su pune vitamina i vlakana, a sadrže dosta pektina, esencijalnih ulja, minerala koji su korisni za zdravlje, kao što su magnezijum, kalijum i kalcijum, a imaju malo šećera. Niskokalorične su: kalorijska vrijednost mandarine je 53 kcal na 100 grama.

Donosimo prijedlog za mafine kojima se savršeno možete zasladiti, a biće gotovi za čas posla. Od ove mjere možete napraviti oko 12 mafina.

POTREBNI SASTOJCI: 6 mandarina, 2 veća jaja, 120 ml ulja, 120 g šećera, 120 ml mlijeka, 120 g jogurta, 340 g brašna, rendana korica dvIJe narandže, prašak za pecivo, dodatni šećer

Jaja umutite sa šećerom, dodajte ulje, pa jogurt i mlijeko. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, pa prosijte u smjesu. Umutite u glatku jedinstvenu smjesu.

Mandarine očistite od koštica, pa presijecite na pola. U kalup stavite paprine korpice i malo pospite šećerom. Polovine mandarina stavite u korpice da isječeni dio bude na donjoj strani. Prespite smjesu preko mandarina. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. (Naj portal)

Naj recepti

Hrskav odozgo, a unutra mekan i pun fila: TIKVENJAK (Recept)

Published

on

Izuzetno ukusna poslastica, koju ćete poželjeti češće da imate na svojoj trpezi.

POTREBNI SASTOJCI: 500 gr gotove kore za pitu, 700 gr rendane bijele tikve, 400 gr šećera, 4 kesice vanillin šećera, 200 ml tople vode, 150 ml ulja, šećer u prahu (po ukusu)

Razdvojiti kore za rolate. Po 4 kore za jedan rolat. Pomiješati toplu vodu i ulje. Staviti prvu koru, pa premazati uljem i vodom. Inače, moguće je da ćete dobiti 4 rolata.

Preko staviti drugu koru. Posipati rendanom tikvom, posuti sa 4-5 kašike šećera i posipati malo vanil šećera (za svaki rolat po jedna kesica vanil šećera). Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom.

Umotati rolat. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Rolate redati u pleh na pek papiru. Premazati rastvorom vode i ulja. Peći na 250 C oko 30 minuta. Rolate prohladiti. Po ukusu posipati prah šećera prije služenja. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending