Pratite nas

Poznati

Sofra javno dao korpu svim kolegicama: PJEVAČICE ME NE ZANIMAJU, NI JEDNA NEĆE U MOJ KREVET

Published

on

Harmonikaš Aleksandar Sofronijević jedan je od najpopularnijih u regiji. Sjajan je viruoz, a plijeni i izgledom. Mnoge dame, a naročito pjevačice sanjaju da bude njihov.

Međutim, on sa pjevačicama ne želi u krevet. Kaže da nije kao klasični harmonikaši, jer ga ne zanimaju pjevačice, a, kako je naglasio, ne pati ni od statusnih simbola. Naime, Sofra tvrdi da nikada nije podlegao stereotipu „pjevačica-harmonikaš“, kao i da trenutno uživa u ljubavi.

„To je nekada bilo neizbježno, ali mene pjevačice nikada nisu privlačile. Uvijek smo komunicirali na nekoj drugarskoj osnovi. Danas sam sretno zaljubljen. Ona je iz Čačka – ispričao je Sofra u jednoj TV emisiji.

Kada su harmonikaši u pitanju, pored pjevačice, mnogi smatraju da je njihov neizbježan aksesoar skup sat ili narukvica, ali Sofra ističe da on nije jedan tih.

„Ne volim da imam ništa kada sviram, smeta mi. Nisam tako vaspitan da se hvalim statusnim simbolima i roleksima. Harmonikaši vole da im svjetluca nešto na ruci, ali ja nisam takav – kaže Sofronijević. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending