Pratite nas

Info

Šokantni podaci Poreske uprave: “PLAVI BROD” SA GRBAVICE TONE SVE DUBLJE, DUG BLIZU 4 MILIONA KM

Published

on

Dok navijači “Želježničara” vode rasprave o nikad lošijoj sezoni u Premijer ligi, te pokušavaju naći bilo kakvo pozitivno rješenje, iz Porezne uprave Federacije BiH stiže novi šok.Naime, oni su objavili listu najvećih poreskih obveznika među premijerligašima BiH. Poreska uprava RS posebmno objavljuje podatke, ali na listi njenih dužnika nema Borca, Radnika, Krupe…, mada je prije deset godina FK Borac imao dug preko 10 miliona KM.

Najveći dužnik među premijerligaškim klubovima je sarajevski Željezničar. Plavi s Grbavice ukupno duguju nešto više od 3 miliona i 800.000 KM. Od toga je glavnica oko 1.6 miliona, a 2.2 miliona su kamate. Zanimljivo je da je dug “Plavih s Grbavice” u zadnja tri mjeseca porastao za blizu 1,5 miliona maraka. Od 31. 12. 2020. do 31. 3. 2021. glavnica je narasla za oko 700.000 KM, a kamate za oko 800.000 KM.

Iza “Želje” je tuzlanska “Sloboda” sa oko 3.6 miliona KM. Glavnica je nešto više od 2.6 miliona KM, a kamate su nešto više od 930.000 KM.

Zrinjski iz Mostara dužan je ukupno nešto više od 1.3 miliona KM. “Plemići” duguju nešto više od 900.000 glavnice, te nešto više od 400.000 na osnovu kamata.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, duguje ukupno nešto više od 830.000 KM, a zanimljiivo je da na osnovu glavnice duguje nešto više od 817.000 KM, dok su kamate oko 13.000 KM. Sarajevo je i prije tri mjeseca imalo glavnicu indentičnu ovoj, a ukupni dug je porastao jer su porasle i kamate.

Najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpik dužan je nešto više od 700.000 KM, dok je Velež dužan oko 160.000 KM, a treba dodati da je najveći dužnik od fudbalskih klubova.

Podsjećamo, najveći dužnik Poreskoj upravi je “Čelik” sa oko 4.2 miliona KM. Zna se kako je “Čelik” završio, jer je imao dugovanja i prema igračima. S toga je vrlo indikatzivno da se u “Želji” uprave smjenjuju, niko ne odgovara za propuste, a dugovi rastu. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Iz arhiva: ZAŠTO SU SE POTUKLI ZORAN PAPRICA I JOSIP ČILIĆ?

Info

Nemile scene u Tuzli: U CENTRU GRADA NASRNUO NOŽEM NA POZNANIKA

Published

on

U centru Tuzlei odvijala se prava drama. Muškarac u srednjim godinama, nag do pasa, s nožem u ruci prijetio je drugom muškarcu da će ga ubiti.

Sve se to događalo na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, među gomilom slučajnih prolaznika, koji su nijemo promatrali raspravu dvije suprostavljene grupe muškaraca, žena i djece.

Očito da je riječ o osobama koje se poznaju, to smo mogli čuti na mjestu događaja, ali nije poznato šta je uzrok njihove svađe i pokušaja fizičkog obračuna.

U nekoliko navrata incident je smiren, ali se kroz koji minut ponovo razbuktavao. Prepirka, prijetnja ubistvom, tučom i čime sve ne trajala je 20-ak minuta, sve do dolaska službenika policije koji su NN muškarcu naredili da im preda nož što je on i učinio, a potom je policijska patrola identificirale sve učesnike drame koja na sreću nije završila krvoprolićem u centru Tuzle. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending