Pratite nas

Sudbine

Šokantno u banjalučkom sudu: VINKOVA KOMŠINICA JE VJEŠTICA

Published

on

Vještak neuropsihijatar Mirko Nikolić izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da se optuženi za ubistvo Vinko Matić (56) liječio i zbog toga jer su mu se priviđale vještice.

Govorio je da su mu noću sjedale vještice na noge i da su bile teške ko olovo. Navodno je otkrio da je vještica njegova komšinica, pa mu ona više nije dolazila, ali je dolazio njen suprug – rekao je vještak Mirko Nikolić u nastavku suđenja optuženom.

Dodao je da je Matić koga terete za ubistvo rođaka Radomira Matića (77) sjekirom, dobro kontrolisao udarce i nastojao da žrtvu ne udara po vitalnim dijelovima tijela.

„Optuženi je u vrijeme počinjenja krivičnog djela bio u stanju smanjene sposobnosti da shvati značaj djela i upravlja postupcima, ali ne i bitno. Radi se o osobi koja je ranije imala psihičkih problema i psihopatskoj strukturi ličnosti. On se teško uklapa u društvo. Sukob je dobro kontrolisao i mislim da nije imao cilj da ubije žrtvu, već da ga onesposobi da mu ne pravi probleme – rekao je vještak Nikolić.

Psiholog Tatjana Dragišić pojasnila je da je optuženi emocionalno nestabilna ličnost s manjkom samopouzdanja i depresivnim crtama. Izjavila je da je tokom ispitivanja optuženi govorio da mu je žao za sve što se desilo.

Optužnica tereti Vinka Matića da je rođaka Radomira usmrtio 19. aprila ove godine u zaseoku Jelići u Donjim Golešima u šumi Osoje koja je u vlasništvu njegove porodice. Kako je navedeno, Vinko je nakon kraće svađe Radomira napao i udario štapom koji je oteo od njega, a zatim ga udario i sjekirom koju je nosio da ogradi parcelu.

U optužnici stoji da je Vinko Radomira prvo štapom udario u predjelu trupa i gornjih i donjih ekstremiteta, a potom ga je “ušicom” kao i oštricom sjekire udario u predjelu trupa i gornjih i donjih ekstremiteta, šaka i podlaktica.

Vještak specijalista sudske medicine Željko Karan obdukcijom je utvrdio da je Radomir umro usljed stanja šoka zbog višestrukih povreda.

„Imao je nagnječenje pluća, rascjep bubrega, prelom rebara od osmog do desetog, kao i povrede čašica oba koljena koje su bile polomljene. Na smrtni ishod uticala je i starost žrtve i njegovo zdravstveno stanje. Takve povrede moguće je preživjeti i osoba mlađe životne dobi bi to vjerovatno preživjela. Sjekira je podobno sredstvo da se nanesu povrede kakve je zadobio oštećeni – rekao je Karan.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, Vinko je Radomira napao zbog međe, a sukob je navodno počeo kada su ovce ušle u njegovu livadu.
Optuženi se nakon zločina sam prijavio policiji da je štapom istukao rođaka, ali po dolasku patrole na lice mjesta starac je već bio mrtav i vidjelo se da je udaran sjekirom.

Prema pričama mještana Goleša, Vinko se u selo vratio na ognjište i često je dolazio u sukobe sa komšijama, a navodno je imao i psihičkih problema, te je bio sklon i alkoholu. Oni su ispričali da je ubijeni Radomir bio njegov rođak sa očeve strane i da su njih dvojica i ranije imali sukobe oko imovine. (Naj portal)

Sudbine

Mirjana je dva puta prevarila supruga: MUŽ NE ZNA DA NIJE OTAC NAŠE DJECE, A NI LJUBAVNIK NE ZNA DA SU NJEGOVA

Published

on

Čitateljka portala Moje vrijeme Mirjana (61) živi na hrvatskoj obali te je otkrila da je u sretnom braku, ali je ostala trudna s drugim muškarcem, a njen suprug misli da su to njegova biološka djeca.

Mirjana je visokoobrazovana te još uvijek radi. Tvrdi da se udala iz ljubavi.

“Udala sam se iz ljubavi, na četvrtoj godini fakulteta. Naravno, nismo odmah željeli djecu. Stvorili smo topli dom i kad smo poželjeli dijete, to jednostavno nije išlo. Svi pregledi su bili uredni. Govorili su nam da samo trebamo biti strpljivi”, istaknula je.

Ona je nakon devet godina braka imala avanturu s drugim muškarcem. Upoznala ga je na seminaru koji se održavao daleko od grada u kojem živi.

“Svidjelo mi se njegovo društvo, i tako smo završili u sobi. Tih nekoliko dana bilo je lijepo. Vratila sam se kući i nakon nekog vremena shvatila sam da sam trudna. S tim muškarcem nisam nastavljala komunikaciju. Rodila se kćerka, muž i ja bili smo presretni. Ljubav naša, našoj sreći nije bilo kraja. Kako je rasla, čak su govorili da sliči na mog supruga”, otkrila je Mirjana koja je tada imala isključivo poslovni odnos s biološkim ocem svoje kćerke.

No, njih dvoje ponovo su se prepustili strastima nakon nekoliko godina za vrijeme poslovnog puta na drugi kontinent. Mirjana je opet ostala trudna.

“Moja djeca su rođeni brat i sestra. Muž je sretan. Muškarac koji je poslužio svrsi nema pojma. On ima svoju ženu i djecu. Na seminare više ne idem. Sada idu mlade kolegice. Imam dobrog muža, djecu, dobar brak i tajnu koja ide sa mnom u grob. Ne treba mi ničija osuda. Dovoljno je da živim s tom tajnom. Ne znam šta muž misli. Nikada nije dao nikakve naznake da išta naslućuje”, istaknula je Mirjana na kraju svoje ispovijesti.

Ovakvi slučajevi vrlo su česti. Iz privatnih laboratorija, koji obavljaju testove očinstva, otkrili su da svaki peti otac u Hrvatskoj odgaja dijete kojem nije biološki otac. Žene češće od muškaraca traže DNK test kako bi saznale ko je biološki otac njihove djece. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending