Pratite nas

Kućni ljubimci

Spašavanje jedne mace kod Vijećnice: PLEMENITE SARAJLIJE ZAGAZILE U MILJACKU DA BI JE IZVUKLI NA SIGURNO

Published

on

Neobična scena odigravala se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Naime, jedna maca je nekako dospjela u odvodnu kanalizacionu cijev na koritu Miljacke kod Vijećnice i nije znala kako da izađe ili da se vrati kuda je ušla.

Međutim, i da je pokušala da uđe u vodu to bi vjerovatno bilo kobno za nju. Ipak, dobri ljudi, građani Sarajeva, nesebično su pritekli maci u pomoć.

Društvenim mrežama se vrlo brzo proširila fotografija i apel za pomoć nesretnoj maci što je urodilo plodom, pa su građani i po ogromnim temperaturama uložili veliki trud da joj pomognu.

U komentarima su se nizali razni savjeti, poput toga da se napravi debeli “konopac” od čaršafa, da se na konopocu spusti prazna gajba i slično.
Nekoliko građana je na kraju posudilo merdevine iz Vijećnice i zagazilo u Miljacku, što je jednoj maci donijelo spas. Kako saznajemo maca je uspješno spašena i trenutno se oporavlja.(Naj portal

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending