Pratite nas

Poznati

Spomenar: HANKINO HUMANO SRCE ZA SARAJEVO, KOPAONIK, BANJA LUKU, BEOGRAD

Published

on

U jeku najveće popularnosti s početka osamdesetih godina prošlog vijeka hanka paldum je često održavala humanitarne koncerte. Tako je 1982. godine sa imitatorom Džemom Dragoljem održala koncert za štićenike Doma za napuštenu djecu “Ljubica Ivezić” u Sarajevu. U poljednjih nekoliko mjeseci Hanka je održala desetak koncerata u dobrotvorne svrhe i tako darovala nekoliko stotina miliona starih dinara.

Pjevala je i u Beogradu za nastradale na Kopaoniku, u Kaknju za porodica poginulih rudara, u Banja Luci i drugim krajevima gdje je trebalo pomoći.

“Dok sam pjevala nikada nisam osjećala takav grč kao u Domu za nezbrinutu djecu. Ta mala stvorenja toliko su umiljata i ljupka da sam se jedva suzdržavala da ne prekinem pjevati i ne zaplačem. Poslije ovakvih koncerata dugo vremena sam sretna jer znam da sam bar malo pomogla nekome. Da se više estradnih radnika uključi u ovakve akcije, bilo bi kudikamo bolje. Niko neće propasti zbog nekoliko koncerata – kazala je Hanka Paldum 1982. godine. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending