Pratite nas

Poznati

Spomenar USPOMENE IZ VREMENA KADA SU KVAKA I ZORAN KALEZIĆ DERNEČILI PO SARAJEVU

Published

on

Legendarnog Bore Spužića Kvake nema među živim. A Zoran Kalezić obilježava pet decenija umjetničkog rada. Obojica su bili i ostali velikani estradne scene, podarili su publici brojne vječne pjesme.

Ova fotografija je nastala u Sarajevu sedamdesetih godina. Obojica su voljeli Sarajevo, a i sarajevska raja njih, pa se znalo do sitnih sati uživati u dernecima, koje su pravili u Šeheru na Miljacki.

Zanimljivo da su obojica u Sarajevu imali i svoje blistave trenutke na početku karijere. Sudbina je htjela da Bora Spužić Kvaka nastupa na “Ilidži 69” sa “Starom pjesmom” i osvoji nagradu publike, a 1975. Zoran Kalezić je pobijedio sa pjesmom “Jednoj ženi koje nema više”.

Imali su oni i svoje velike prijatelje u Sarajevu. Kalezić i braća Čolpe su kao braća i danas, a Bora Spužić Kvaka i Hanka Paldum su imali bratsko – sestrinske odnose. (Naj portal)

Nastavi čitati

Poznati

Samo tužne vijesti stižu: OTIŠAO JE I STRIKAN IZ VELOG MISTA

Published

on

Proživio je lijepe godine, ali ipak njegov odlazak boli. Napustio nas je u 88. životnoj godini i legendarni Špiro Guberina, koji je zadnjih godina boravio u zagrebačkom Domu za starije i nemoćne.

Guberina se proslavio kao strikan Jozo u serijalu ‘Velo misto’ i Divac u ‘Prosjacima i sinovima’, a zatim je odigrao još niz zapamćenih uloga. Rodom je iz Šibenika, dobitnik je Nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo 2011.

Relativno dobro se nosio sa zdravstvenim tegobama, iako je bilo perioda kada nije mogao stati na svoje noge.

“Ka Isusa na križu izdale su me moje stare noge!? Radovao bih se da još jednom mogu na Jadriji proćakulati s mojim starim prijateljima, barem malo skvasiti noge u plićaku. Čuti našu šibensku pismu i poneku piz?ariju, o kojima mi najčešće pričamo kad se nađemo uz kavicu ili čašicu bevande – kazao je prije dvije godine. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending