Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Spriječite urinarne infekcije: ČAJNA MJEŠAVINA KOJA OLAKŠAVA TEGOBE (Recept)

Published

on

Ako ste nekad imali infekciju urinarnog trakta, onda znate kako je to bolno i neprijatno. Tjera vas da često idete u toalet, a mokrenje postaje veoma bolno.

Danas vam skrećemo pažnju na odlično prirodno sredstvo koje će vam pomoći da se brzo i efikasno riješite infekcija urinarnog trakta.

Ovaj prirodni antibiotik veoma je djelotvoran, i olakšanje nastaje već posle prve ture. Evo, kako možete pripremiti prirodno sredstvo protiv infekcija urinarnog trakta.

Sastojci: 200 ml maslinovog ulja, 250 g meda, 250 g limuna, 250 g korijena peršuna.

Korijen peršuna i limun s korom treba sitno da nasjeckate, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksajte u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba da čuvate u staklenoj ambalaži u frižideru.

Napomena: Bilo bi dobro da med nabavite kod provjerenog pčelara, limun bi, svakako, trebalo da bude neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršuna, takođe, treba da bude dobro opran.

Savjet plus: Pijte čaj od peršuna
Peršun djeluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvježavajući, ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili, ili spriječili urinarnu infekciju, potrebno je da pijete čaj od peršuna. Uzmite jednu kašiku korijena peršuna i prelijte sa 2,5 dl vode.

Kuhajte 5-6 minuta, a zatim poklopite 10 minuta, ohladite, pa potom procijedite. Pije se 3 puta po 1 šolja.

Takođe, peršun je odlično sredstvo protiv oticanja nogu i koristan je za mršavljenje. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending