Pratite nas

Info

Šta je uzrok promjenjivog vremena: ZAŠTO SU SVE TOPLIJE ZIME?

Published

on

Vlažnost vazduha na Balkanui je veća, iako nismo morska zemlja. Zime postaju tople, ali kišovite. Kada možemo očekivati snijeg i šta je uzrok ovakvog vremena , objašnjavaju klimatolozi.

Sistem sa toplom vodom u Ekvatoru i Pacifiku se premješta od istočnih obala Australije ka Južnoj Americi, a ta topla voda ima veliki uticaj na atmosferu. Tako da se povećavaju godišnje globalne temparature. Ova pojava utiče i na Sjeverno – Američki kontinent, na Evropu.

Vidjeli smo da je vrijeme vrlo promjenjivo, zima nije drastično hladna. U prvom dijelu zime moguće su kiše, dok u drugom dijelu možemo očekivati snijeg.

Sumpor dioksid je jedan od najkarakterističnijih gasova koji utiče na klimataske promjene. Dokazano je da inustrijski gasovi doprinose zahlađenju planete u -0,8%.

Meteorolozi su se dotakli i brojnih svjetskih nepogoda, kao najstrašniji navode požare u Kanadi. Dim koji odlazi u atmosferu doprinosi zagađenju. Prije nekoliko godina u Zapadnoj Kanadi je u junu mjesecu temparatura dostigla visinu do skoro 50 stepeni.

Zime su postale sve toplije. Porast temaprature na trideset godina iznosi 1,5 stepen kada je riječ o ljetnjoj i zimskoj temparaturi. Nešto manje raste temparatura u proljeće i jesen. Ovo je sve posljedica globalnog zagrijavanja, zbog toga imamo utisak da gubimo. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending