Pratite nas

Poznati

Šta se dešava u AIS-u: VANREDNA SKUPŠTINA ZAKAZANA ZA 21. FEBRUAR

Published

on

Asocijacija izvođača i svirača AIS zakazala je Vanrednu skupštinu koja će se održati 21. februara 2024. godine, pa su se mnogi zapitali šta se dešava u ovoj Asocijaciji.

Predsjednik Skupštine AIS-a, Miroslav Janjanin, poslao je dopis u kojem stoji:

U skladu sa Statutom Asocijacije izvođača i svirača (AIS) po Članu 24. stav (7), Članu 25. stav (2), Članu 26. stav (1), Članu 27. stav (1) tačka 8, Članu 63. i Članu 65. Predsjednik Skupštine AIS- saziva

VANREDNU SKUPŠTINU AIS-a

Koja će se održati 21.02.2024. godine 17:30 u Sarajevu na adresi Hotel HOLIDAY, Zmaja od Bosne br. 4.

Predlažem dnevni red kojeg će Skupština usvojiti ili korigovati:

1. Stavljanje van snage važećih Poslovnika o radu Skupštine AIS-a i Poslovnika o radu Upravnog odbora,
2. Izmjene i dopune Statuta AIS-a,
3. Razrješenje svih članova Upravnog odbora AIS-a,
4. Imenovanje članova Upravnog odbora AIS-a,
5. Razrješenje članova Nadzornog odbora AIS-a,
6. Imenovanje članova Nadzornog odbora AIS-a.

(Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending