Pratite nas

Kućni ljubimci

Stigao nepozvan na vjenčanje: MLADENCI GA USVOJILI NAKON SVADBE

Published

on

Iako su upravo mladenci ti koji treba da budu zvijezde na svom vjenčanju, ovog puta svu pažnju ukrao je neočekivani gost, a koji je zatim postao i član njihove porodice.

Koliko god je dan vjenčanja brazilskog para Tamiris Muzini i Daglasa Roberta bio poseban, toliko je postao upečatljiviji onog trenutka kada su upoznali svog novog prijatelja.

Naime, pas je na posjed gdje se održavalo vjenčanje stigao još prije ostatka gostiju, a iako im je bio presladak, organizatorka vejenčanja Huandra i kumovi mladenaca probali su da smisle način kako će gosti ući u crkvu.

Dolaskom automobila s mladenacima, odmah je dotrčao “pred” mladu, a zatim je ispratio do ulaza u crkvu, čime je odmah osvojio njeno srce. Smjestio se na ulaz, mirno čekajući da se ceremonija završi.

Iako mu je jedna šapica bila povrijeđena, u trenutku kada su mladenci izašli iz crkve, on je odlučio da ih veselo pozdravi. Preslatko stvorenje odmah se našlo u centru pažnje, a to je bio trenutak kada su mladenci znali da žele da ga udome.

Huandra, koja je inače i volonterka u udruženju za zaštitu životinja raspitala se da li postoji mogućnost da je pas već nečiji, ali ubrzo nakon što je saznala da ljubimac nema svoj dom, bilo je jasno šta će da učine.

Mladenci su bili presretni što mogu da udome ljubimca koji im je došao na njihov najbitniji dan. Odmah su ga odveli veterinaru, kako bi zaliječili njegovu slomljenu šapu, a dobio je i sve neophodne lijekove. Par se od tada od svog ljubimca ne odvaja. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending