Pratite nas

Zdravlje i ljepota

SUHA I ISPUCALA KOŽA: Domaća krema će preporoditi kožu (RECEPT)

Published

on

Tokom zime i hladnih dana, dobra krema za negu ruku vam je više nego neophodna… Kremu za njegu ruku tokom hladnih dana (i ne samo tada) možete da napravite i sami kod kuće uz malo truda i slijedećih sastojaka:

POTREBNI SASTOJCI: 2 kašike čistog pčelinjeg voska, 4 kašike maslinovog ulja, kašika lanolina (prirodna mast životinjskog porijekla), 10 kapi ulja čajevca

Zagrijte pčelinji vosak, maslinovo ulje i lanolin na pari. Kada se smjesa otopi, dodajte ulje čajevca i promiješajte. Mješavinu sipajte u male teglice ili limene kutijice. Ostavite da se stegne i mažite ruke. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

Zdravlje i ljepota

Pojavile su vam dlačice u ušima: SRCE JE U OPASNOSTI…

Published

on

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na / u ušima može biti pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali shvatiti kako si pontecijalno možete spasiti život ako primijetite razne promjene na svojem tijelu.

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima! Prema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Korjeni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.
Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar.

Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

On je proučavao oko 500 ob-dukcija i ustanovio da je većina pacijenata imala problema sa slezinom, gojzanošću, ćelavošću, dlakama u ušima, naborima na ušima itd…

Utvrđeno je da su nabori na na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne sm.rti vezano za muškarce. Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending