Pratite nas

Poznati

Šuška se, šuška: BOSANAC NAPUŠTA “ZVEZDE GRANDA”, STIŽE LJUBO KEŠELJ BOSANAC?

Published

on

Ako je suditi po kuloarskim pričama Dragana Stojkovića Bosanca ove sezone, a ni narednih neće biti u žiriju “Zvezda Granda”. Nije u pitanju nikakvo nezadovoljstvo, već mu je neophodan mirniji život. Poznato je da on ima srčanih problema, te da je imao i operaciju, koje je uspješno završena.

“Prenaporno je to za njega, jer ponekad snimanja traju i po 15 sati. Njegova žena Dunja ga moli da prestane sa tim, da se konačno posveti sebi i njoj, da malo uživaju. Za finansije ne treba da brinu jer je zaradio dovoljno i sada može da odmara” povjerili su se Bosančevi prijatelji, kojima se on povjerio za vrijeme ovoljetnog odmora u ropdnom Konjicu, u kojem je najsretniji.

Bosanac je bio dio sjajne ekipe žirija, u kojem je neko trebao biti klasični narodnjak i imati “bosanski merak”. Teško je sada naći adekvatnu zamjenu za regionalno takmičenje, u kojem mora biti neko iz BiH.

U Srbiji još jedino sa sto posto bosanskim srcem još jedino je živ i zdrav Ljubo Kešelj, kompozitor, pjevač i harmonikaš rodom iz Kiseljaka. On bi bio najisplativija investicija “Grandu”, naravno, ako želi u žiriju jednog tipičnog Bosanca. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending