Pratite nas

Poznati

Svađa zbog hita: “To nije sa, sa”: AMELA ZORICI PORUČILA DA DRUGI PUT SNIMI I NJENO PUŠTANJE VJETRA

Published

on

Bila je 1984. godina; na estradnoj sceni ondašnje Jugoslavije vladali su Miroslav, Šaban, Hanka, Mitar. Zorica, Marinko… a iz Sarajeva su pristizali dvojica Halida, Šerif Konjević, Duško Kuliš, Ferid Avdić, te Amela Zuković, koja je važila za najtalentovaniju mladu pjevačicu.

Bila su to vemena kada je krenula ekspanzija sarajevskog “Diskotona”, a hit mejker Ibro Mangafić je komponovao sve hit do hita za novu saajevsku pjevačku elitu. Tako je komponovao i pjesmu “To nije sa, sa” za Amelu Zuković, koju je izdao “Diskoton”.

I samo što je pjesma počela da Ameli otvara vrata uspjeha, snimila je Zorica Brunclik pod naslovom “Ovo je pesma o momku mom”. Preko noći je zasjenila mlađanu Amelu, a Mangafić je zadovoljno trljao ruke kao kompozitor, jer nije mala stvar da njegove pjesme snima velika zvijezda poput Brunclikove.

Tada mlada Amela nije krila ogorčenje Zoricinim postupkom. Kako je bila sarajevski mangup u suknjici, javno joj je u medijima poručila:

“Zorice, bolje sam otpjevala od tebe “To nije sa, sa”, ali ti si popularnija, pa je tvoja izvedba slušanija. Drugi put, snimi i moje puštanje vjetra. Ne vjerujem da ćeš i to znati otpjevati kako treba – poručila je Amela.
Ova poruka se godinama prepričavala po estradnim kuloarima kao jedan od Amelinih bisera i sarajevskih mangupluka, na koje Zorica nikada nije regovala. (Naj portal)

Poznati

Kraljica umalo da ostane bez prsta: LEPU LUKIĆ UJELA KUCA!

Published

on

Kraljici narodne muzike Lepi Lukić presjela je večera u jednom beogradskom restoranu.

Uživala je u obroku sa prijateljima, a onda poželjela da pomazi njihovog slatkog prisća. Imala je najbolju namjeru. Ona zaista voli životinje, posebno mačke. Poznata je I kao osoba koja pomaže nepuštene ljubimce.

Ali, to ovom psiću izgleda ništa nije značilo. Kao da ga je Lepa nervirala, pa je odlučio da joj dadne do znanja da mu nije interesantna. Kraljica to, očito, nije na vrijeme shvatila. Oduševljena psićem, u naletu emocija pokušala da ispozira sa psom. Ona mu zepa, on neraspoložen, reži, a kamera snima.

A onda pseće “pusti me”. Ujeo je Lepu za prst. Kraljica je vrisnula, te brže bolje ostavila nervoznu životinju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending