Pratite nas

Poznati

Sve pršti i gori: IRMA KREĆE U OSVAJANJE BALKANA

Published

on

Atraktivna tuzlanska ljepotica Irma Serjanić-Ilić, pažnju javnosti koju je dobila učešćima u srbijanskim rialti projektima, na najbolji način je iskoristila da osnaži svoju karijeru te uplovi u estradne vode u kojima, kao pjevačica, uspješno plovi ka vrhovima muzičkih top lista, te tako, korak po korak, staje rame uz rame sa kolegama o čijoj je slavi nekada sanjala.

Iza nje je zavidan broj vrlo kvalitetnih pjesama među kojima su „Punani“, sa reperom Ivanom Ivanovićem Đusom, svojim kolegom iz „Parova“, „Gdje si ti u tri“ sa Milanom Toplaovićem Topalkom, „Jutro posle“, „Pa šta“, „Petak“, „Ćiribu Ćiriba“, „Sluga svojih zabluda“…, a polako u tišini priprema snimanje još nekih merlodija.

“Pjesme koje pripremam nešto su novo u odnosu na ono što sam do sada radila i, zasigurno će iznenaiti, ali i obradovati, moje fanove koji me svo ovo vrijeme vjerno prate, kaže Irma Serjanić-Ilić, te dodaje:

“Moji nastupi pršte energijom. Nastojm da ne ličim ni na koga već da izgrađujem nešto svoje što će iza mene ostviti kvalitetan i prepoznatljiv trag. Energija kojom zračim skretala je pozornost medija na on što radim. Vjerujem da će nakon što i nove pjesme „obučem“ u dopadljivo i erotizovano ruho začinjeno ljepotama sa kojima me obdarila majka priroda razloga za moje medijsko pojavljivanje biti mnogo više nego do sada.

Pozivi za gostovanja po klubovima širom regije stižu sa svih strana. Ovih dana, pod menadžerskom palicom Abedina Vesnića Apka, kreće na mini tutrneju po zemljama Balkana. Turneja je krenula nastupom u Night clubi „Mozaik“ u Zagrebu, potom slijede nastupi u Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji…

Za njene nastupe, zasigurno. tražit će se karta više. (Naj portal/E.Muračević)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending