Pratite nas

Poznati

Svi na noge, sprema se novi hit: HALID JE OVAKO POSLAO PORUKU SVOJIM FANOVIMA

Published

on

Legendarni bh. pjevač Halid Muslimović godinama je na samom vrhu estrade. Njegove pjesme su postale dio muzičke istorije, njegovi najveći hitovi kao što su “Mene je učilo vrijeme”, “Slušaj majko moju pjesmu”, “Zaplakala Bosna” i mnogi drugi su i danas najveći hitovi, a publika ih sa istim emocijama traži na Halidovim nastupima širom Evrope.

Pjevač je nedavno snimio duet i sa svojom suprugom Adelisom kada je bio gost u njenoj pjesmi i kako sam kaže reakcije su više nego pozitivne.

Da pjevač ne voli ništa prepustiti slučaju pokazao je još jednom. Naime, publika će uskoro uživati u novoj pesmi koju je radio poznati folk pjevač iz Sjeverne Makedonije Jordan Mitev, koji je autor, kompozitor i aranžer budućeg velikog hita.

Halid s nestrpljenjem očekuje da premijerno predstavi novu pjesmu, koja je, kaže, narodna orijentalna s modernim prizvukom i siguran je da će mnogi uživati i da će baš kao u naslovu pjesme, reakcije biti kod publike “Svi na noge”. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending