Pratite nas

Sudbine

TI SI TAKO DEBELA, ALI TE LUDO VOLIM: Kako je Alisija osvojila srce najzgodnijeg frajera?

Published

on

Alisija Mekarvel i njen suprug Skot su se upoznali još u srednjoj školi, zajedno su 15 godina, a u braku su pet godina.

Ako njih pitate, njihova ljubavna priča je sasvim obična, međutim, tako ne misle hiljade dušebrižnika koji Alisijin Instagram profil zasipaju hiljadama komentara zbog njenog izgleda – njoj ne smeta što ima višak kilograma, kao ni njenom mišićavom mužu, ali očigledno mnogima smeta.

Alisija priznaje da joj je trebalo mnogo vremena da prihvati svoj izgled i da shvati da kilogrami ne diktiraju njen život. Kako kaže, sada je sretnija nego ikad, pa joj čak ne smeta ni kada je pitaju da li je Skot s njom zbog para, ili kao je ona “takva” smuvala tako zgodnog muškarca i da li se plaši da će je on prevariti.

“Prije nekoliko dana sam ga pitala šta najvipše voli u vezi sa mojim tijelom, a on mi je odgovorio: To što mi dozvoljavaš da ga dodirnem! Taj odgovor je možda jednostavan, ali mnogo vremena mi je bilo potrebno da shvatim da sam vrijedna njegovog dodira. Veći dio naše veze dozvolila sam da moje zablude o sopstvenom izgledu nadjačaju njegovo mišljenje i njegova osjećanja – priznaje Alisija.

“Godinama sam mrzila kako izgledam, mislila sam da ne zaslužujem “hopa cupa” i da moram da skinem kilograme. Zbog tih svojih ubjeđenja sam odbijala njegove komplimenete i vođenje ljubavi, bježala od njegovog dodira i optuživala ga da mi je nevjeran. Dugo sam vjerovala da nisam vrijedna ljubavi i da ću ga izgubiti. Kad god je on nešto pokušao da mi kaže, ja sam ga ućutkivala – objašnjava ona.

Kada pogledam unazad, zahvalna sam mu što je odabrao da me voli u svakom slučaju, što je ostao uz mene i kada sam mislila da sam bezvrijedna i što mi je pomogao da napokon shvatim koliko vrijedim. Ostatak života ću provesti tako što ću mu dozvoljavati da me voli na bilo koji način on želi, a to je sve što je Skot ikada tražio – navodi Alisija.

Skot ne posjeduje mene, niti ima prava na moje tijelo. Nikada mi nije govorio kako bih trebala da izgledam. Jednostavno ga to nikada nije zanimalo – zaključila je Alisija Mekarvel. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending